chciałem zapytać o kilka szczegółów przy wyborze płyty głównej, ponieważ kiedyś zakładałem temat odnośnie sprzętu do 2500 zł, ale kaska się rozeszła na tzw niezaplanowane wydatki bierzące i jestem zmuszony skleić coś do 1500 zł a zależy mi na phenomie x4, zasiłce 550W, ram 2GB, w grafikę nie będę inwestował ponieważ nie gram więc będę zadowolony z jakiegoś dobrego modelu z 512mb ramu.
Teraz moje pytanie brzmi... czy warto pchać się w model Gigabyte MA770T-UD3P /AMD 770, DDR3 1333/ czy zakupić ten "niższy" tylko DDR2 1066 ? Jak z pamięciami, czy zakup płyty ddr3 jest przyszłościowy czy jest to tylko zbędny wydatek na kości, bo z tego co słyszałem ddr3 są droższe od ddr2 choć na esc.pl różne ceny i niektóre ddr2 są droższe od ddr3, nie wiem o co chodzi. Proszę o pomoc, co będzie najlepsze...
I teraz sprawa kolejna grafika przeglądając tematy odnośnie zestawów podawane grafiki są troszkę poza zasięgiem mojego porfela, znalazłem sobie taką graficzkę jak GEFORCE 9400GT OC 1GB 128BIT GIGABYTE na allegro z wyprzedaży jakiejś hurtowni koszt to 162 zł. Zapytam czy i w tym przypadku warto się pchać w ten sprzęt czy możecie mi coś polecić w tej samej cenie, lepszego...? Może być używane, uzbieram 500 zł kupię sobię lepszą

Za pomoc serdeczne, dzięki!