CrossFire, pewny jesteś?

W rozdzielczości sporo mniejszej w BF3 GTX680 ma jak widać 43FPS. Wróżę +\-30FPS w BF3 na rozdziałce którą chce autor, co w multi IMO jest za mało do komfortu o który chodzi.
Można zawsze kupić jednego i sprawdzić, jak kasa nie gra roli do dokupić drugiego po paru dniach nie będzie problemu

A co do reszty:
i5 2500K\i7 2600K - brałbym i5, gdyż różnią się w zasadzie tylko tym że i7 ma HT (wielowątkowość), a w grach nie robi to żadnej różnicy
ASrock Z68 Extreme4 Gen3 - bardzo dobra płytka, zapewni Ci wszystko co potrzeba, ma chipset pozwalający na obsługę zintegrowanej karty graficzne, gdyby nadeszła potrzeba

2x4GB RAM - dowolne, jakie Ci się podoba, 1600mhz cl9 (bo "lepsze" są lepsze tylko na papierze

) tylko lepiej żeby nie były za wysokie, bo może być problem z montażem chłodzenia
1TB WD Blue na przykład, jak potrzebujesz więcej to weź ich więcej
Crucial M4 64GB - dysk SSD, zmieścisz tam system i pare innych programów\gier, przyśpieszy to ich działanie znacznie

GTX680 (x2)\7970 (x2) - na razie są tylko referenty, a pytanie która? Ja uważam obie za bardzo dobre karty, gtx680 u Nas jest trochę droższy (za granicą jest przeważnie tańszy) od 7970, no ale to ten podatek od nowości pewnie. Wstrzymałbym się ze 2tygodnie i zobaczył, może się pojawią niereferenty, a i ceny się unormują.
nagrywarka DVD - dowolna
Zasilacz - dobra 650W do CF\SLI Ci wystarczy, chyba że chcesz się przygotować na opcjonalne 3 karty, wtedy 850W i śpisz spokojnie, na przykład: Corsair HX850W\AX850W, HX650W, XFX XXX 650W, Antec Truepower New 650W...
Obudowa - potrzeba czegoś pojemnego, także pomyślałbym na Corsair Obsidian 650D\800D, mogę też polecić trochę taniej Lancool K62

Mam, pojemna obudowa, wygodna i ładna (zależnie od gustu ofc)
No i jeszcze jakieś chłodzenie na CPU by się przydało: Mugen 2 rev.B, Zalman Extreme, a jak chcesz jakieś bydle to patrz na oferte Noctua

Teraz przeanalizuj bo nie wiem nawet ile to wyjdzie

Czy za dużo może, czy coś gdzieś dołożyć, bo nie wiem. Tak to jest jak ktoś budżetu nie podaje

A monitory chcesz też, czy masz?
i5 6600K @ ? || Prolimatech Megahalems + 2x Enermax Magma Advanced 120mm || Asus Maximus Ranger VIII || 2x4GB G.Skill RipjawsV 2400Mhz Cl15 @ ? || Chwilowy brak GPU || Crucial MX100 256GB || Corsair RM650 || Phanteks Enthoo Pro M + 3x Enermax Magma Advanced 120mm + 2x Corsair AF120 QE || Gigabyte Force K7 || Razer Deathadder Chroma || Samsung T23B350 || Playstation 4 500GB || Microlab FC530 || Lenovo Y580 + Plextor M5S 128GB || HTC One M7