no więc niestaty nie było mnie podczas jak sie toczyła tutaj dyskusja ... no ale nie moge nie odpisać i nie doradzić więc

:
kajtekjr napisał(a):Czy taki poliweglan utrzyma dwa wentylatory 120x120x20 mm
taki poliwęglan 3mm może utrzymać 2 wentylatory ale to zależy jak chcesz przymontować okno do obudowy, jaki kształt będzie miało okno i gdzie będą wentylatory .... jeśli okno ma być takie jak na obrazku, a wentylatory na dole to nie powinno być problemu, ale jeszcze jest kwestia mocowania okna ... czy aby nie zamierzasz użyć do tego celu uszczelki

?
kajtekjr napisał(a):Drugie pytanie jest takie: Czy te katody wystarczajaco (czyt. dobrze) oswietla blaszaka
2 katody revolteca .... bardzo dobry wybór, o katody sie nie masz co martwić, one świecą równomiernie na całej długości, to nie są jakieś samoróbki neony

...
kajtekjr napisał(a):Przed ostatnie pytanko.. Czy znacie jakieś stonki z szablonami jakie można wyciąć na boczku kompa
ty nie podpatruj od innych tylko sam wymyślaj ... to ty masz podpasywać okno pod twoją obudowe ( a właściwie jej konstrukcje w środku i ułożenie sprzętu, kabli itp ) ... to właśnie to jak sam coś wymyślisz i zrobisz sprawia najwięcej radości

...
kajtekjr napisał(a):No i ostatnie pytanko: czy ktos z was robił podobna rzecz.. Na jakie problemy natrafił Question I jesli na jakies natrafil to w jaki sposób poradzil sobie z nimi..
hmm no więc jak chcesz tylko montować okno, na nie wentylatory, naklejkę i w kompie katody, to jedynym problemem może byc dla ciebie wycięcie otworu a obudowie ... no więc:
1. radził bym 10 razy sobie rozrysować odpowiedni kształt na ścianie bocznej, 10 razy przykładać i sprawdzać czy na pewno wystarczająco duży zapas na, uszczelkę / nity/ śrubki itp zostawiłeś i w każdym miejscu okna
2. wiertarka / wyrzynarkę / pilnik do metalu / rękawiczki ... i bardzo uważaj żeby sie nie przeciąć blachą bo to potem troche boli i sie chu**wo pracuje jak sie ma łapy porozcinane

3. no i największym problemem będzie montowanie samego okna, ale jaką metode wybierzesz to już twój problem ( lepiej pomyśleć przedtem niż potem i żałować jakiejś wiejskiej uszczelki i wiejskiego tuningu

następnie co do montowania wentylków to chyba sobie będziesz umiał odpowiednio przymierzyć i wywiercić otwory na śrubki je mocujące, a co do katod to będą rzepy samoprzylepne ... ( jeszcze problemem mogą być kable ... o tym też warto pomyśleć szybciej

) ...
kajtekjr napisał(a):I teraz nasuwa mi sie takie pytanko.. Gdzie mozna zakupic taka naklejke ze smokiem lub z czyms innym.. oraz takie wentylatorek jak w dolnym rogu
naklejki ze smokiem, ze znaczkiem radioaktywnym, z devil inside i wieele innych za czasu były rozchwytywane na allegro, jak teraz jest to nie wiem, kiedyś przeglądałem bo komuś szukałem i już nie było aukcji tego gościa

... co do wentylatora ... to nie polecam takiego z katodą u góry ... lepiej poszukaj jakiegoś cichego, z 3 czy 4 diodami i najlepiej w takim samym kolorze, chyba że lubisz mieć dyskoteke w kompie, zamiast ładnego tuningu, np całego na niebiesko bądz zielono ( jeszcze połączenie niebiesko-zielonego kompa ładnie wygląda, ale to już wyższa szkoła jazdy

) ...
polecał bym posiedzieć troche w tym dziale:
http://www.allegro.pl/4694_elementy_oswietleniowe.html?id=4694&order=t&view=gtext&p=0