mik napisał(a):wydaje mi sie ze roznice wydajnosciowe przemawiaja delikatnie na strone asusa...
asrock wchodzilo by w gre w wersji extreme...pozatym asrock nie przemawia do mnie wogole..
wiem asus ma problemy z hibernacja chyba..no ale coz ideal nie istnieje..
Aż chciało by się przeklnąć

Słuchaj, kilka kwestii:
1. Różnice wydajnościowe przemawiają, ale w stronę ASrock'a
2. Po co Extreme? Jedynym istotnym elementem jest to że w Extreme 4 jest SLI\CF a w PRO3 nie ma. I tyle. Osiągi mają identyczne. A SLI\CF nie robisz, więc co za problem? Chyba że chcesz mieć większego e@penisa mając płytę której nie wykorzystujesz, a płacisz te 100zł więcej...
3. Asrock robi dobre płyty od czasów AM3 (a właściwie kilka chipsetów na AM2+ już było całkiem dobrych), więc nie ma się czego obawiać. Na LGA1155 śmiem twierdzić że są to jedne z lepszych (o ile nie najlepsze) płyty...
mik napisał(a):co do polecanego do ciebie sklepu kombo.pl ma on dosc "szeroki" asortyment co w moim odczuciu nie dziala na jego wiarygodnosc np co do serwisu...zreszta odsylanie podzespolów na gwarancje np do gdanska (esc.pl) to dosc duzo zachodu jak np podjechanie w 20min dosklepu...
Takiej durnoty jeszcze nie słyszałem

czyli jak im większy asortyment, tym gorszy sklep i serwis, to czemu tyle ludzi w komputronikach kupuje? Sam pewnie byś do komputronika poleciał gdyby ceny były niższe nie?
Kolejny..., gwarancja to nie problem, wysyłałem sprzęt na gwarancję, nawet na drugi koniec Polski i nic się nie stało. Jedyne koszta to wysyłka, a wszystko jest załatwiane w takim samym czasie jakbyś to miał na miejscu i tak. Zaraz powiesz, że koszty wysyłki to nie wiadomo ile. Ale prawda jest taka, że małe jest prawdopodobieństwo że coś w ciągu 2-3 lat będzie się stale psuć. A wyjdzie Ci to i tak na dobre, bo będziesz miał lepszy sprzęt za te same pieniądze...
mik napisał(a):porownywalem ceny z esc.pl do "mojego sklepu" owszem niektore podzespoly sa tansze jednak inne drozsze sumarycznie wychodzi na to samo...
esc.pl ostatnio jest dość drogi w wielu przypadkach, więc to nie jest dobre odniesienie. Prównaj ceny w kombo.krakow.pl\morele.net
mik napisał(a):jedynym dylematem jest wybor miedzy gtx460 a 560ti- jednak 900zl za grafike:/ nie wiem...
Dla mnie dylematu takiego nie ma. Jest kasa na taką grafikę? Jest. Więc nie ma co się zastanawiać. Są ludzie którzy kupują grafiki za 1500zł. Ba są tacy co kupują za 2500zł grafikę samą... więc 900zł to nie problem.
i5 6600K @ ? || Prolimatech Megahalems + 2x Enermax Magma Advanced 120mm || Asus Maximus Ranger VIII || 2x4GB G.Skill RipjawsV 2400Mhz Cl15 @ ? || Chwilowy brak GPU || Crucial MX100 256GB || Corsair RM650 || Phanteks Enthoo Pro M + 3x Enermax Magma Advanced 120mm + 2x Corsair AF120 QE || Gigabyte Force K7 || Razer Deathadder Chroma || Samsung T23B350 || Playstation 4 500GB || Microlab FC530 || Lenovo Y580 + Plextor M5S 128GB || HTC One M7