Rozglądam się za jak najtańszą obudową do której upchne płytę ATX, proc X4 955, chłodz. Karakorum( !), HD5850 <- tak więc cyrkulacja powietrza, jak i odpowiednia szerokość powinna zostać zachowana.
Najpierw trafiłem na:
1. CoolerMaster Elite 330 - 151 zł
Ale często powtarzające się negatywne głosy typu:
"Jak już ktoś niżej pisał cięzko wsadzić HDD i zdjąć przedni panel. Złącza USB na przednim panelu są za blisko siebie przez co 2 peny się nie mieszczą, beznarzędziowy montaż dysków i napędów to kolejna pomyłka (chyba, że ktoś lubi jak cała buda drży w rytm głowic HDD - ja nie lubie i pierwsze co przykręciłem dysk i DVD na śrubki). Generalnie jak na obudowę 3 razy droższą od Mustanga, którego miałem poprzednio to szału nie ma..."
Obawiam się, że mógłbym mieć podobne odczucia do swojego 'noname'a'
Czy w Cooler Master Elite RC-331 poprawiono te wady? Wydaje mi się, że tylko przedni panel się zmienił (wizualnie).
2/ Thermaltake Soprano RS 101 - 171zł
Tutaj o wibracjach cisza. Ale i mało komentarzy w PL można wypatrzeć. Niepopularna?
Przekracza też próg finansowy. Nie znajdzie się taniej coś lepszego, tzn:
- nie wpadającego w wibracje
- wytrzymałego (odginanie się pokrywy, łamanie elementów itp)
- nie nastarczającego problemów (wkładanie, wykładanie dysków i napędów itp)
- umożliwiającego zachowanie odpowiedniej cyrkulacji powietrza bez konieczności otwarcia budy
O wyciszeniu przy powyższych puncie raczej nie mam co marzyć
edit x:
O ile nie znacie lepszej obudowy skuszę się na Thermaltake Soprano RS 101 z pleksą na jednej ściance za 202zł