http://forum.programosy.pl/w-sprawie-skadania-nowego-kompa-vt83894.html
powiedziałam zeby zamknąć, ale chyba przedwcześnie, bo zjeździłam prawie pół Wrocka po różnych komputerowych sklepach w każdym jednym chcą mnie skroić na prawie...5 tys, w niektórych nawet ponad LOL !!(pokazywałam config z Core2Duo, pod Athlona już lepiej,..ale wciąż podobnie cenowo)
Bez kitu

Nie mam zamiaru wydawać tyle na kompa, mój laptop był tańszy xP poza tym, w każdym jednym raziło mnie brak kompetencji ze strony sprzedawców, naciągacze, i ogólne chamstwo....
Za to natrafiłam na bardzo fajowy sklep niedaleko wrocka, co ciekawsze mają bogatszą ofertę i cenowo (przy tych samych rzeczach) niższej 200-300 zł, i nawet więcej...a dla mnie to już ogromny plus.
Od razu na wstępie "w czym możemy pomóc..." i to jeszcze dobrze nie zdążyliśmy drzwi zamknąć, i takie tam z uśmiechem do klienta, od razu czuło się to coś, co powinno własnie przyciągać, nie odpychać, podczas gdy we Wrocku, nawet nie raczono podnieść 4 liter i odpowiedzieć dzień dobry, ale właściwie nie o tym chce gadać...
Mają tego nowego Athlona (Black Edition) kosztuje 800-900 złociszy, ale niestety nie jest energooszczędny, nie wiem jakby to wypadło przy CORE2DUO, ale mój obecny komp, staruszek ciągnie mniej prądu xP
Także, bez jaj
Odbyłam ze starszym gruntowną rozmowę, jednak zdecyduje się na coś, co testuje długieeee lata, i wiem że, się nie zawiode, w tym przypadku że, nie będę musiała zmieniać kompa za pół roku....(wiecie, nie chcę się pchać w coś czego nie znam, a potem żałować że, nie trzymałam się własnego doświadczenia i przeczuciu) i
jednak Athlon ! Ale tym razem, 64 x2 6000+(AM2), kosztuje zaledwie 60 złociszy więcej niż ten o którym pisałam na początku, przy moim 1 poście, w tym pierwszym temacie.
Mają wszystko o czym mówiliście w swojej ofercie sklepowej, ale co dobrać pod tego Athlona, jesli chodzi o płytę główną, co będzie najlepsze i wydajniejsze ? (bo reszte już wiem co chcę)
Przepraszam że, tak co chwilę zmieniam zdanie..ale ja serio wolę pytać z bilion razy niż potem żałować, więc H E L P