Kupiłem sobie nowy telefon. Gdy włożyłem do niego pierwszy raz baterie była prawie pełna, więc ją rozładowałem (grałem w gre i wyskoczył komunikat ze tel zaraz sie wyłączy), podłączyłem go pod ładowarkę, wszystko tak jak należy pięknie się ładuje... po paru godzinach kliknąłem przycisk na klawi, żeby sprawdzić czy sie laduje, to był jakis komunikat że ładowarka jest źle podłączona czy cos takiego... Odłączyłem, podłączyłem drugi raz o 18godz. i teraz o 22godz. znowu chciałem sprawdzic czy tego komunikatu nie ma, ale po kliknięciu nic się nie stało, zero reakcji, wiec odłączyłem i podłączyłem ładowarkę, ale dalej nic, tak jakby tel był bez baterii... W zestawie były 2 baterie to wsadziłem tą drugą i wszystko działa, da się ładować, wszystko tak jak nalezy... Ktoś wie dlaczego ta pierwsza bateria przestała działać? Dodam, że jak mi tel się rozładował i wył. od grania, to go nie włączałem podłączyłem wyłączonego. Aha i jeszcze coś, baterie trzeba formatować czy jakoś tak? Bateria jest oznakowana: Li-ion Battery, 3.7V, 1000mAh.
proszę pomóżcie