Więc ja miałem ten sam wybór.
Zmieniałem tel z nokii n95 na własnie któryś z tych.
Wybór podpowiem tak:
zalezy do czego uzywasz telefonu. Podsumuje to w taki sposób.
Nokia: do zwykłego uzytku, słuchanie muzyki, zdjęcia (o wiele lepszy aparat)
Htc touch pro2: o ile o ten dokłądnie chodzi- pełna fizyczna klawiatura, większy ekran.
Aplikacje: na symbiana i na windows mobile jest miejwięcej wszystko co potrzebne.
To tylko lub az telefon więc mniejszej wersji kompa z równa wygoda uzytkowania raczej sie nie znajdzie.
Ekran dotykowy no coż daję sie spokojnie uzywać, oczywiście tuning programowy telefonu zawsze będzie więc sporo można ustawić, np. czułość ekranu na dotyk.
Jamal100 napisał(a):opinie dot. tych dwóch telefonów
Także opinia dotyczaca samego htc poniewaz tylko jego posiadam.
Wady: ekran tylko 65000 kolorów, ale tylko ekran. Cóz windows więcej nie potrafi obsłużyć.
programy: Pod win jest sporo przeportowanych programów i gier z kompa więc nie ma problemu.
Wygoda grania

chyba, ze uzyje sie klawiatury sprzetowej, czego nie robiłem. jakoś nie podchodzi mi ten tel do gier.
proponuje przed zakupem lekture o samym windows mobile.
mam w domu drugi tel z windowsem samsung omnia i o wiele gorszy telefon zacinający sie ekran nie reaguje dobrze i wygląd hmm pocisnac to samo na ekranie z roździelczością o połowe mniejszą.
Do wad dodam jeszcze tylko jedno gniazdo do wszystkiego. Do tego pod usb, ze ściętym jednym bokiem. Wszystkie kable o dziwo pasują.
Do zestawy dodają słuchawki które hmm jak dla mnie nie za bardzo się nadają. Chociaz to zalezy od upodobań. Nie sa za ciche, ale efektywnośc gorsza od innych nie podając marki.
natomiast nokia 5800 dla mnie to nic innego jak n95 z dotykowym ekranem.
Autor postu otrzymał pochwałę