Postanowiłem po wielu latach wymienić monitor

Zastanawiałem się dłuższy czas czy ma to być LED czy LCD i sam nie wiem. Po drugie nie chciałbym dużo na niego wydawać. W sklepie Agito znalazłem najtańsze monitory Full HD za niecałe 400zł. Ale później zacząłem szperać w necie i na BM najtańszy monitor jaki polecają dla graczy to LCD Acer 24" LCD G245 Hbd który jeszcze tydzień temu kosztował.. no jakieś 20zł drożej, ale dokładnie taki sam monitor tylko o 1" mniejszy kosztował dokładnie 20 zł mniej od tego a teraz kosztuje już tylko 490zł i jest tu LCD Acer 23" LCD G235 Hbd. Piszę tu o tym bo mam dylemat - nie taki czy kupić jeden z tych monitorów tylko taki czy kupić taki właśnie jak któryś z tych powyżej (i to ten mniejszy) czy może raczej kupić coś tańszego (jeżeli takie coś istnieje) co nie będzie się wiele różnił od tego wyżej - Jak sądzicie?
Monitor dla gracza tak - konfig mam w sygnaturce ale niedługo będę zmieniał też grafikę więc nie patrzyłbym w nią.
PS. A tak w ogóle to chyba w tamtych monitorach wymienionych przeze mnie trzeba będzie dokupić przewód DVI prawda?

bo zastanawia mnie czy dałoby rade podłączyć taki monitor pod DVD (takie zwykłe)? Chociaż wtedy chyba musiałby byś wbudowany tuner
 bo zastanawia mnie czy dałoby rade podłączyć taki monitor pod DVD (takie zwykłe)? Chociaż wtedy chyba musiałby byś wbudowany tuner  
 eh do się dokupi przewodzik.
 eh do się dokupi przewodzik.