Coś dziwnego jest z moim komputerem, bo nie udaje mi się wgrać na niego ADOBE FLASH PLAYERA ! Poprzednio działał bez zarzutu, lecz złapałem " coś " z internetu i musiałem sformatować dysk twardy, bo komputer zaczął " żyć własnym życiem " i w ogóle przestał mnie słuchać i musiałem ponownie wgrać Windowsa, lecz po pewnym czasie przestał mi działać Adobe . Próbuję go wgrać ze stron Adobe, w oryginalnej wersji językowej, lecz program antywirusowy na to nie pozwala, bo twierdzi, że zawiera on w sobie program malware i po wgraniu, po chwili wgrany Adobe usuwa . Ja usuwam z komputera program antywirusowy, wgrywam antywirus innego producenta i to samo . Wgrywam Adobe na komputer bez zabezpieczeń, ale otrzymuję komunikat " że mam za mało uprawnień " do uruchomieni Adobe i znów program nie chce działać i znika . Nawet wgrywanie Adobe z innych stron w internecie z programami do wgrania nie przynosi rezultatu . Zmieniałem też przeglądarki internetowe i nic . Przecież Chrome ma w sobie Adobe już wgrane i ono ma go zablokowanego . Przeszukuję ustawienia w innych przeglądarkach i tam nie natknąłem się na pozycję blokującą Adobe . Przejrzałem " wnętrzności " mojego Windowsa 7 i tam też nie znalazłem żadnej blokady Adobe .
Teraz dla Waszej informacji : Mam 70 lat i choć mam dużą rodzinę nie mogę w niej znaleźć nikogo kto by znał się jako tako na komputerach . Mieszkam w małym miasteczku i znaleźć w nim dobrego, znającego się na tym temacie kogoś jest prawie niemożliwe . Istnieje u nas serwis " Komputronika ", ale lepiej mijać go z daleka . Chcę jeszcze nadmienić, że należę do Polskiego Związku Niewidomych i kontakt z innymi sprawia mi trudność .
Proszę o dobrą radę .
Z poważaniem .
Jerzy SZYMKOWIAK
ma100dont@O2.pl