przez Devilek 05 Sty 2016, 16:06
Witam witam witam,
Wszystkim dziękuje za pomoc i udzielenie się w temacie. USB już działa, problemem okazała się niedopięta wtyczka do płyty głównej.
Dla zainteresowanych wrażenia z usługi reklamacji w morele.
Jakikolwiek problem zgłaszamy przez stronę internetową. Po opisaniu i zgłoszeniu sprawy zostaje przydzielony nam opiekun, który będzie wszystkim kierował.
W moim przypadku opiekun odpisał na zgłoszenie w ciągu 3 godzin (według strony do 24 godzin odpisują) umawiając kuriera na następny dzień i prosząc o dokładne spakowanie sprzętu i przekazanie kurierowi.
Akurat tego dnia nie mogłem przypilnować wysyłki, poprosiłem więc o umówienie kuriera na inny dzień (telefonicznie przez infolinie- zero problemu) dokładniej 4 stycznia.
Komputer spakowany. Godzina 11- dzwoni kurier. Nie dość, że pomylił adresy. To jeszcze zaproponował abym gdzieś mu to na mieście podrzucił bo on nie zna tego miasta i jest tylko tutaj w zastępstwie.
Pomijając kwestie jego tonu i samej kultury. Podziękowałem mu za próbę współpracy i poprosiłem o anulowanie zlecenia - skoro stwierdził, że dzisiaj już się nie będzie cofał pod mój adres, a ja nie zamierzałem jeździć po mieście autobusami z paczką (na dobrą sprawa - dużą, ciężką i nieporęczną).
Telefon na infolinie - wyjaśniłem sprawę i zapytałem czy jest możliwość zostawienia komputera w netpunkcie. Da rade - idealnie. Paczki nawet nie odpakowywałem, rano zajechałem (na szczęście przy okazji) do netpunktu. Po krótkiej rozmowie i wyjaśnieniu usterki, Pan tam pracujący (serdecznie pozdrawiam) stwierdził, że zamiast wysyłać sam najpierw zerknie co jest nie tak. Problemem był źle wpięty kabel. Wystarczyło wypiąć i wpiąć na nowo i gra gitara. Nowa plomba naklejona można działac.
Koniec końców jestem bardzo zadowolony. Trochę drażniące może byc to, że od razu bez informacji umawiany jest kurier. Dla mnie jest to bez znaczenia (z racji typu pracy) i w każdym momencie mogę zostać w domu.
Kwestie kuriera pominę, bo to jakaś kpina była. Ale cóż.
Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.