przez kahoona 31 Mar 2008, 21:27
Wiesz - ja osobiście nie narzekam. Do swojego compala dobrałem pamięć i dysk 200 GB SATA II cache 16 mb 7200 obr. - seagate momentus.
Nagrywarka jest Liteona, pamięci @800 MHz. Wydajność - nie narzekam, ale nie gram. Do pracy jest świetny.
Mam niestety z czym porównywać (o czym już pisałem). Nie tak dawno pozbyłem się z ulgą F-S, z klawiaturą zbudowaną chyba z paznokci blondynek ją projektujących i montujących (2 - 3 milimetry szczeliny, akurat tak, żeby zahaczyć o klawisze i zerwać własne paznokcie przy szybkim pisaniu). HP 6710b - no, to jest orzeł. Nie brać jedna ręką, bo się kurczę wygina. Wydajność - 50 - 55 % compala. Przy graficznych i video - una macabra, już lepiej na sępie...
Acera niedługo puszczam w Świat ( z niejaką ulgą ) - stale problemy z siecią wifi, logować mu się przy sprawnej karcie i dobranych sterownikach nie wszędzie chciało.
Co do VBI - Compal, asustek, Inspire santa rosa - za BRAK znaczka dostajesz znacznie lepszy sprzęt. Który i tak z łatwością zmodyfikujesz, bo wszystko jest typowe. Konkretnie - czekam na spadek cen procesorów z serii 9xxx.
Wadą przy compalu jest to, że składają je najczęściej w Polsce, jak VW. Trzeba po prostu trafić na dobrą firmę (sklep) lub zmontować ponownie samemu.
Ja trafiłem - i jak pisałem, nie narzekam.
...no to żegnam... i kropka.