Procesor Intel Core i5 2500K 3.3 GHz BOX 739,99
płyta główna ASRock P67 Extreme4 565
Pamięć DDR3 Kingston 8GB PC1333 2x4GB CL9 HyperX 177,97
Monitor LCD 23'' LG W2361V-PF 621
2 x Dysk twardy Samsung 500GB HD502HJ SATA II 16MB 149,99
Zasilacz do obudowy XFX Core 650W 301,41
Chłodzenie CPU Zalman CNPS11X Extreme 228
Nagrywarka DVD Liteon iHAS124 SATA czar.Bulk(nero) 63,99
Obudowa ATX Midi Thermaltake V9 BE 389
MSI GeForce GTX 560 Ti 1GB DDR5/256b PCI-E Hawk 869,99
Głośniki Genius SW-HF 4000 5.1 270,99
Karta muzyczna Asus Xonar DX/XD 269
4773,31
ram.net.pl
zestaw jest złożony tylko i wyłacznie pod gry te najnowsze z największą ilościa detali i AA i AF, dyski twarde zrobione w RAID0, ram 8gb wiem, że wszyscy mówia, iż to za dużo ale i tak jest tani to czemu nie:) jeśli chodzi o karte graficzną to z wszelkich testów jest ona gorsza od gtx570 o około 7fps średnio, a podkręcona śmiga tak samo prawie jak gtx570, a cena jest 400zl różnicy to wole za jakiś czas dorzucić kolejne 400zł kupić druga gtx560 i zrobić SLI.
I oto moje pierwsze pytania czy ktoś wie jak ten model karty graficznej się "kręci"? i drugie czy wymieniono zasilacz wystarczy by za rok czy dwa dokupić druga kartę graficzną i zrobić SLI czy może warto zainwestować w lepszy zasilacz dodam że zamierzać podkręcać i procesor i grafikę.
Co sądzicie i zestawie głośników z kartą dzwiękowa? bo tutaj jest totalnie zielony.
Czy dana obudowa jest wystarczająca by to wszystko pomieśćić no i schłodzić? zastanawiałęm się jeszcze nad atx midi fractal design delfine r3
Czy do tego muszę jeszcze dokupić jakieś kable, taśmy itp czego nie ma w zestawie poszczególnych części a jest mi niezbędne no i najważniejsze pytanie czy cały ten zestaw jest ze sobą kompatybilny? Jeszcze pytanko odnośnie zintegrowanej sieciówki gdyż zamierzam dużo grać online czy nadaje się ona do połaczenia z routerem neostrady czy lepiej na kabel podłączyć a może kupić coś innego do obsługi netu.?
Acha i na koniec może mała porada bo poskładać kompa to pikuś ale nigdy nie instalowałem procesora/smarowanie/montowanie coolera czy lepiej w takim razie dać to komuś kto się zna czy wystarczy wygogglować i jest to proste jak budowa cepa.
wiem że troche dużo tego ale będę bardzo wdzięczny za pomoc:)