- Kod: Zaznacz wszystko
Siemens S55 - Konfiguracja MMS
Aby skonfigurować telefon Siemens S55 do wysyłania i odbierania wiadomości MMS, należy postępować według poniższych wskazówek:
1. Wybierz klawisz MENU.
2. Wybierz ikonę USTAWIENIA.
3. Przejdź do opcję WYM.DANYCH.
4. Włącz opcję GPRS.
5. Wybierz opcję USŁUGI DANYCH.
6. Z wyświetlonego menu wybierz opcję MMS, WAP.
7. Ustaw się na pustym profilu (w przypadku, gdy chcesz zmodyfikować ustawienia wybierz profil, w którym chcesz zmienić opcje).
8. Wybierz klawisz OPCJE.
9. Z menu podręcznego wybierz opcję ZMIEŃ NAZWĘ.
10. Podaj nazwę MMS Orange, a następnie wybierz opcję ZAPISZ.
11. Wybierz ponownie klawisz OPCJE i z menu podręcznego ZMIANA UST.
12. Na wyświetlony komunikat Zmiany mogą mieć wpływ na aplikację. Dalej? odpowiedz wciskając klawisz TAK.
13. Przejdź do opcji GPRS DANE.
14. W przypadku, gdy opcja jest nieaktywna wciśnij klawisz WŁ.
15. Następnie wybierz klawisz EDYTUJ.
16. Wypełnij trzy pola w formatce podając jako: APN - mms; NAZWA UŻYTK. - mms; HASŁO - mms
17. Po wypełnieniu pól wybierz klawisz ZAPISZ
18. Teraz opuść menu telefonu kilkakrotnie wciskając klawisz z czerwoną słuchawką.
19. Wybierz klawisz MENU.
20. Wybierz ikonę WIADOMOŚCI.
21. Przejdź do opcji USTAWIENIA.
22. Wybierz opcję MMS
23. Wybierz jeden z pustych profili (w przypadku gdy chcesz zmodyfikować ustawienia wybierz istniejący profil).
24. Wybierz przycisk OPCJE.
25. Z menu podręcznego wybierz opcję ZMIEŃ NAZWĘ.
26. Podaj nową nazwę, np. MMS Oranage, po wpisaniu nazwy wybierz klawisz OK.
27. Następnie wybierz ponownie przycisk OPCJE.
28. Z menu podręcznego wybierz ZMIEŃ UST.
29. Wybierz opcję CZAS WAŻN. i ustaw go na MAKSYMALNY. Zmianę ustawienia potwierdź klawiszem AKTYWUJ (po zatwierdzeniu zmian wybierz przycisk CZERWONA SŁUCHAWKA w celu przejścia do poziomu wyższego).
30. Przechodź do opcji DOMYŚL. PRIORYT. Ustaw parametr WAŻNOŚĆ na wartość NORMALNY. Zmiany potwierdź klawiszem OK.
31. Przejdź do opcji CZAS TRWANIA. Wartość parametru ustaw na 999.0 sekund i zmiany potwierdź klawiszem OK.
32. Przejdź do opcji WYSZUKIWANIE. Wartość parametru ustaw na AUTOMATYCZNE i wybór potwierdź klawiszem OK.
33. Przejdź do opcji MMS RELAYSERV. Podaj adres .http://mms.orange.pl i zmiany zatwierdź klawiszem OK.
34. Przejdź do opcji UST. IP. Jako ADRES IP podaj 192.168.006.104, PORT IP podaj 9201, ADRES CSD i PORT CSD pozostaw bez zmian. Zmiany potwierdź klawiszem OK.
35. Przejdź do opcji CONN. PROFILE. Parametr PROFIL POŁ. powinien mieć wartość taką jaką nazwę podałeś przy konfiguracji USŁUG DANYCH. Dla Twojego przypadku jest to MMS Orange. Zmiany potwierdź klawiszem OK.
36. Za pomocą klawisza CZERWONA SŁUCHAWKA przejdź poziom wyżej.
37. Aktywuj utworzony profil przez wybranie przycisku AKTYWUJ.
38. Za pomocą klawisza CZERWONA SŁUCHAWKA opuść menu telefonu.
Pobierałem autokonfiguracje i nic nadal to samo nie wiem co mam zrobić pomocy.
Mam komunikat "Błąd sieci lub konfikuracji"