bierz nowego 8800GTS bo cena się ustatkuje (1000-1200) Wink
Hehe... raczej cena "starego" GT predzej spanie niz cena tego sie ustatkuje ;] A zeby cena jakos spadla (tzn na pozimie 200 zl i wiecej) potrawa to znacznie dluzej... No chyba ze Nvidia, ATI wyda niespodziewanie jakis HIT wydajnosciowy za ta cene :p (a to jeszcze mniej prawdopodobne niz spadek cen w styczniu).
No to kupuj za 3.5k a nie...
Raczej jemu chodzilo ze chce komopa za MAX 3.5 k zl, a wiadomo im mniej tym lepiej ;] Wiec jednak lepiej zaoszczedzic teraz i zostawic sobie troche kaski na upgrade. Sprzet miedzy tym za 3.5k ,a 2.5 k nie bedzie sie roznijl jakos znaczaco, a za ten zoszczedzony tysiac mooze zainwestowac np. w karte grafiki za pare miechow i komp nadal bezproblemowo bedzie radzil sobie z njnowszymi grami.
tym bardziej że na razie nie chcesz podkręcać.
To jest raczej tylko takie chwilowe... bo zawsze na poczatku jest "strach" przed podkrecaniem nowego sprzetu, ale jak mu sie uda podkrecic kompa nawet o te 100 mhz to "apetyt rosnie wraz z jedzeniem" :] i pozniej nie ma sie takich zachamowan. Oczywiscie... to jest jego wybor, ja tylko doradzam i trzymam sie swoich racji ;]
jesli chce odrazu "przetrwonic" cala sume to prosze bardzo
Znalazłem jakieś porównanie 8800GT Vs 8800GTS w dxd 10
Tyko jestem ciekaw czy to nie kolejny chwyt nVidi z seri "poprawiony sterownik" (a raczej zoptymalizowany pod dana karte i gre). Bo jakby nie bylo taki "skok" mamy tylko w Crysisie (nie licze bioshoka bo on juz ma poad 50 fps na prawie kazdej karcie z serii 8800 i nie licze WiC na rodzialce 1600 bo to juz masakryczne rozdzielczosci.), a dla przykladu w World in Conflikt (2 gry jesli chodzi o wymagania sprzetowe, do tego benchmark stasznie obciaza karte graficzna) mamy roznice tylko 1 FPS. Wiec jak dla mnie to raczej optymalizacja, a nie "prawdziwa" wydajnosc.
Jednak jak karta bedzie w przedziale cenowym do 1000 zl to mozna ja brac, inaczej.. "niech spada"

Intel Pentium Dual Core E2160@2,8GHz, Abit IP35-e, DDR2 2048MB 800MHz Patriot (2x1024MB, DualDDR2, CL4) , Seagate Barracuda 7200.10 160GB, SATA 8MB cache, ZOTAC GeForce 8800 GT 512MB 256Bit, Amacrox Warrior AX500-A.