Witam wszystkich

Mam zamiar kupić laptop do 3000 zł. Chciałbym, żeby był przede wszystkim komfortowy w użytkowaniu, ergonomiczny oraz mobilny. Jednym słowem nie może mnie denerwować. Powinien być w miarę wydajny, ale raczej nie będę grał na nim w wymagające gry. Nie wybieram się również na kierunki techniczne i raczej nie będę korzystał z wymagających programów. Laptop będzie mi potrzebny do codziennego użytku, przeglądania internetu, oglądania filmów, pracy i nauki, a także komunikacji. Ważne jest, żeby był po prostu szybki, miał dużą kulturę pracy (cichy nawet przy większym obciążeniu), był wygodny, dosyć lekki, mobilny i nie nagrzewał się nadmiernie (nawet przy większym obciążeniu). Jeśli chodzi o wielkość ekranu to preferuję 15", ewentualnie 13". W grę wchodzi raczej z matowym ekranem. Chyba, że trafi się jakiś ekstra z błyszczącym. Raczej nie potrzebuję, żeby był dotykowy. Bo w sumie po co? Wydaje mi się, że opis ten pasuje do ultrabooka, przynajmniej z tego co czytałem. Mam nadzieję, że znajdzie się jakieś urządzenie, które będzie pasować do moich wymagań

Bardzo prosiłbym też o pomoc i podesłanie mi ewentualnie kilku propozycji. Pozdrawiam

Przed chwilą w oko wpadł mi taki - http://laptopy.benchmark.pl/test-laptopa/asus-s56ca-xo124h.html
Jeżeli to fatalny pomysł, to proszę o uświadomienie