Witam, mam mały problem co do kodeków a raczej odtwarzania filmów. Tematu nigdzie nie znalazłem, ale jeśli się powtarzam to przepraszam

Przechodząc do rzeczy...
Nieznam się tak dokładnie na kodekach (inaczej by mnie tu nie było

), ale chodzi o to, że jaki film nie odpale to mi go laguje ! (jeszcze zależnie od odtwarzacza) np: na best playerze film idzie w znacznie zwolnionym tempie niż dźwięk...
Oglądam film i słysze rozmowy, a w filmie dzieje sie coś innego... Kiedy ona sie skończy, to umnie dopiero może przejdzie na postacie i widać jak rozmawiają

. Tzn, chodzi mi oto opóźnienie w dźwięku/obrazu i czego to przyczyna?! A gdy już odpale np na mps (media player classic), to mam stop klatki co ok 2-3 sekundy... Tak samo na wmp (Windows media..) itd... Próbowałem już reinstalów kodeków i nic z tego. Tak samo jest zresztą tuż po formacie,a c do kodeków, to używam K-Lite packa.
Może ktoś umiałby pomóc skonfigurować odpowiednio kodeki, cyz też podać inne, lub powiedizeć, czego to może być przyczyna, że się tak dzieje...
Mój sprzęt:
P III 850 mhz
512 ram sdr
Nvidia 64 mb.
Co prawda jest to juz niemal antyk

ale filmy na nim powinny działać swobodnie...(?!)
P.S.
Przykładowo jak odpalam na Divixie, to all jest good... Tylko fajnie jakbym mógł coś czasem znapisami obejżeć heh...