Mój sprzęt:
Procesor: Pentium 4 3.2GHz LGA775 (640) 2M/800 EM64T - chłodzenie ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO
Płyta główna: Gigabyte GA-G41MT-S2PT G41 S775 2DDR3 8CH/GLAN mATX
Pamieć: Patriot DDR-3 8192MB DUAL CH. CL9 1333MHz
Karta graficzna: GAINWARD GF 8600 GT 1024 MB
Dysk: Samsung HD103SJ
Nagrywarka: DVD LITE-ON
Zasilacz: OCZ StealthXStream 2 700W
System Windows 7 64 BIT
Problemów jest kilka a pomysłów brak...
1.)
Komputer zawiesza się lub non stop restartuję się przy takim ekranie:

lub

Nie wiem od czego zależy kiedy się restartuje a kiedy zawiesza. Na pewno nie jest to wina temperatury procesora (około 31-35 stopni)
2.Jak już się uda przejść bootowanie to zdarza się czasami że zawiesi się na tym:

3. Jak już się uda przejść do uruchamiania windowsa to zdarza się tak że zawiesza się właśnie na ładowaniu.
4. Oczywiście po kilku próbach zdarza się cud i windows się odpala i działa ale też często się zawiesza np. podczas obsługi płyty ze sterownikami z gigabyte...
Nie mam pojęcia od czego te wszystkie zawieszki i resety zależą na wcześniejszej płycie głównej takich problemów nie było.
Oczywiście po wymienia płyty głównej i pamięci system został na nowo zainstalowany.
Ostatni najmniej istotny problem to guzik reset gdy się go wciśnie to komputer wyłączy się całkowicie tak że monitor zdąży przejść w tryb oszczędny i po kilku sekundach się włączy ale z tego co gdzieś wyczytałem to tak jest w płytach głównych gigabyte.
Co do podłączenia kabelków do płyty głównej to jest w 99% pewny że wszystko jest dobrze podpięte.
Nie jestem pewien tylko jednego na płycie głównej jest coś takiego jak ATX_12V i podpiąłem tam wtyczkę CPU1 bo jako jedyna pasowała do tego wejścia a żadnej z napisem ATX nie znalazłem.
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam,