DeadOrAlive napisał(a):Ja kupiłem niedawno tą: http://www.manta.com.pl/produkty.php?id=1015&lang=pl
Jest Force feedback.
Wygląda ciekawie.
Niepokoji mnie tylko opis:
"Jeśli gra nie obsługuje wibracji, Compressor Supreme będzie wibrować sam"
Wydaje mi sie ze bedzie na tym tracił realizm jazdy
Daj znac jak wrazenia z grania.
Lecter napisał(a):i podstawowe pytanie: ile chcesz wydać?
Jak najmniej. 100 zł jest chyba nie realne wiec troche wiecej.
Ważne by była stabilna (nie latala podczas grania) oraz wolno się zużywała (wydawac sporo kasy by za rok sie rozleciala/rozluzowala

)
filip.ludwik napisał(a):Ja chciałem powiedziec że w kierownicy dobrze jak jest Ferce Freed Back , bo wtedy są lepsze wrażenia z jazdy:)
Sam nie wiem Force Freedback niby ma przyblizac zachowanie sie pojazdu. Czy naprawde jest to dobry system?
EDIT:
Przeczytawszy to co wypisywali userzy w podanych wyzej dwuch tematach wnioskuje ze na nic wybajerowanego nie mam kasy.. zreszta nawet jesli skądś bym ją wygrzebał nie wlozylbym tyle. Nawet najnowoczesniejszy sprzet nie symuluje w pelni realistycznie rozniastych zachowan. Za 500 zł można już sobie kupić samochodzik który bardziej będzie cieszył ^^
Kierownica jaka szukam jest mi potrzebna glownie do precyzji prowadzenia która na klawiszach jest nieosiągalna.
Tak jak napisał autopompka, najwazniesze do mnie są:
1) dobre przyssawki, abyś nie latał z kierownicą po blacie,
2) ergonomia kierownicy też jest ważna (uchwyt kierownicy)
3) przyciski na niej powinny być w miarę dobrze obsługiwane przez palce kciuków,
+ trwałość; + kompatybilność z starszymi (Life4Speed) i najnowszymi (World Racing II) grami;