Wcześniej zastanawiałem się nad Radeon HD6850 (z uwagi na wydajność a cena), później myślałem o HD6870 (droższa o 100,- a wydajność lepsza od poprzedniczki o nawet 35 klatek). Myślałem o nich bo prócz dobrej wydajności i ceny, nie pobierają zbyt wiele energii, jak i nie grzeją się jak np. GTX560.
Ale ostatnio ten GTX zrobił się dla mnie interesujący i piszę tu o GTX 560Ti (wyłącznie), ponieważ ma on lepszą wydajność praktycznie w każdej nowej grze od ww kart w grach wg testów na PCL. Niestety minusem jest temperatura, więc aby go wybrać chciałbym kupić wersje tej karty z przyzwoitym chłodzeniem ale i dość cichym. Jeżeli dałoby się sprostać tym wymaganiom to proszę o rady.
Będę zamawiał na 99% z agito.pl z uwagi na to że na morele.pl te same karty tam są o 50zł droższe

Moją uwagę najbardziej przykuły:
Asus GeForce GTX 560 Ti
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti
i tu byłbym bardziej za drugą bo trochę tańsza a chyba chłodzenie podobne.
Oraz może takie:
Palit XpertVision GeForce GTX 560 Ti i jak dla mnie identyczna choć cena wyższa o ponad 50 plnów Palit XpertVision GeForce GTX 560 Ti
Nie wiem o co chodzi z tymi dwiema kartami, że różnią się ceną??
Jak myślicie? Co byście wybrali? A może macie jakieś inne propozycje, lub uwagi do moich typów?
PS. A może jednak postawić na HIS Radeon HD 6870 IceQ X Turbo?
Albo najtańszego XFX Radeon HD 6950 Dual HeatPipe?