Mają parę fajnych kawałków, które są warte przesłuchania
 Mają parę fajnych kawałków, które są warte przesłuchania 
fluid napisał(a):jak to jest metal to mandaryna jest piosenkarka

Ogłoszenia Drobne
Megadeth - United Abominations
Już za kilka dni możemy spodziewać się internetowej premiery najnowszego albumu zespołu Megadeth.. Album oficjalnie wydany ma być 15 Marca 2007 więc do neta trafi dzień-dwa po lub jeszcze przed jesli szczęście przypisze..
Obecnie zaś dostępny jest w sumie taki EP tyle że jedno-utworowy pod nazwą Gears of War zawierający utwór Sleepwalker..
Link: http://rapidshare.com/files/17698246/Sleepwalker.mp3
Finntroll - Ur Jordens Djup (2007)
Jeszcze sporo czasu do 28 Marca a tu już można ściągnąć najnowszą płytę finlandzkiego Finntrolla.. Jak łatwo sie domyslić ukazał się on dzięki łaskawym ludziom, który zakupili album w internetowej przedsprzedaży..
Ave wam i Salve drodzy internauci!
Z informacji zapewne najbardziej ucieszy się Fluid, ale innych też zachęcam do posłuchania..
W ramach informacji grają Folk Metal lub jak kto woli Humppa-influenced Folk Metal..
Tracklist
01. Gryning 03:33
02. Sång 04:40
03. Korpens Saga 03:26
04. Nedgång 03:44
05. Ur Djupet 04:59
06. Slagbröder 04:31
07. En Mäktig Här 04:19
08. Ormhäxan 04:39
09. Maktens Spira 03:28
10. Under Två Runor 05:36
11. Kvällning 13:01
Total playing time: 55:55
Link: http://rapidshare.com/files/18822473/Fintroll2007.rar
Inne Release'y
Co do innych albumów które już są w necie duchem i ciałem, czyli zostały oficjalnie wydane można wyliczyć..
Sirenia - Nine Destinies and a Downfall
Jeden z pionierów Gothic Metalu wykorzystującego damski głos jako wokal.. Nie powiem album dobry, lecz poprzednie albumy możliwe, że były lepsze.. Poprostu w najnowszym biją w uszy dość banalne słowa użyte w textach jak i to że utwory są dość podobne do siebie i obecny styl nieco zajeżdza w stronę kolegów (i koleżanki) z Leaves' Eyes..
Pomimo tego w albumie znajdują się smaczniejsze utwory jak choćby Sundown w którym słychać growlującego Mortena Velanda - gitarzystę zespołu..
Link: http://www.maxalbums.com/download/132135/Sirenia/Nine_Destinies_&_A_Downfall.asp
Password: nEmEz
Imperia - Queen Of Light
Kolejny release lecz tym razem jeszcze nieoficjalnie wydany, ale od czego Internet..
Zespół gra "Atmospheric Metal" z operowym wpływem na brzmienie, czyli taki atmosferyczny, operowy metal.. Szczerze mówiąć z owym określeniem spotykam sie po raz pierwszy i jest to pewne doświadczenie nie powiem..
Do ściągnięcia albumu zachęciła mnie okładka (podana niżej) zaś sam zespół.. hmm.. miejscami brzmi jakby sie urwali z Eurowizji.
Zespól pochodzi z Holandii ale brzmi nieco orientalnie.. Kto wie może to zasługa blond wokalistki z dużymi oczami?
W każdym razie dla chętnych albumik..
(i pomysleć że to nie miały być reklamy tylko zwykłe ogoszenia..)
Link: http://rapidshare.com/files/20331178/Imperia_-_Queen_Of_Light__2007_.part1.rar
http://rapidshare.com/files/20331279/Imperia_-_Queen_Of_Light__2007_.part2.rar
Chciałbym dodać że opisane tu opinie (te z góry jak i z dołu) są moimi opiniami bez zbędnej wazeliny i lukrowania, tak by oddać raczej właściwy smak nie przysłonięty jakimiś własnymi upodobaniami..
Ponieważ nie miałem jak zakończyć to zakończę w temacie Innych Releasów, który stał sie w sumie takim Gothic/Symphonic infem..
Wspomnianym już wyżej..
Within Temptation - The Heart of Everything
Cóż wczoraj data premiery na rynku (12.03.2007), w necie od tygodnia bodajrze.. Album spodoba sie osobom co słuchały poprzednich płyt zespołu..
Ci co niesłuchali.. no cóż.. będą mieć uczucie takie jakie będą mieć..
Drugi utwór płytowy What Have You Done wchodzi w ucho, ale jednocześnie przywodzi na myśl Bring Me To Life grupy Evanescence..
Z tej uwagi wpływa negatywnie na postrzeganie płyty.. Na szczęście reszta utworów utrzymywana jest w starej Symfonicznej formie bez uNUwocześniania..
Na uwagę zasługuje utwór The Cross czy choćby Frozen..
I jak już pisałem ci co słuchali nie powinni sie zawieść, zaś ci co nie lubią nie polubią, bo nie lubią
Tym pozytywnym akcentem zakończę mój "kącik" (ach jak chciałem to napisać) choć w sumie to taka rubryka w Kąciku Fluida..
Pozdrowienia!

Aha rozumiem,więc sie za to nie zabieram:D

wiec podam nazwe kapeli i kawalek z ich repertuaru, ktory moim zdaniem zasuguje na szczegolna uwage ;]
 wiec podam nazwe kapeli i kawalek z ich repertuaru, ktory moim zdaniem zasuguje na szczegolna uwage ;]

by patriota.
 by patriota. ), NZXT Apollo (taty córeczka
), NZXT Apollo (taty córeczka  ).
).

adziu881 napisał(a):Bullet For My Valentine

muzyka, którą tworzą jest naprawde wyjątkowa IMO
  muzyka, którą tworzą jest naprawde wyjątkowa IMO

), odbył się występ (eh powtórka ;P) Apocalyptici..
 ), odbył się występ (eh powtórka ;P) Apocalyptici..

Reveler napisał(a):I tak już po konkursowych występach, z których tylko mogę polecić występy Finlandii, Bułgarii i Mołdawii (ew. Rosji ale tylko pod względem wizualnym Wink ), odbył się występ (eh powtórka ;P) Apocalyptici..

Użytkownicy przeglądający to forum: harry jhon oraz 10 gości