UPS EASYTOUCH ET-134
I w jaki sposób mam podłączyć na jakiej zasadzie to pracuje ?
Współpraca z zasilaczami z aktywnym PFC
NIE
TAK - po aktualizacji firmwar
Czyli mam rozumieć że to jest w budowane w ten zasilacz UPS ?
Współpraca z zasilaczami z aktywnym PFC
NIE
TAK - po aktualizacji firmwar
damiano25 napisał(a):w jaki sposób mam podłączyć na jakiej zasadzie to pracuje ?
Adres korespondencyjny:
Easy Touch Pronox Technology Spółka Akcyjna sp.k.
ul. Paderewskiego 32C 40-282 Katowice
tel.+48(32)2075600 fax.+48(32)2075603
Dołożyliśmy wszelkich starań aby opisy produktów nie zawierały braków lub błędów. Jeśli masz wątpliwości odnośnie opisu, przed zakupem skontaktuj się z naszym handlowcem.
(ang. Power Factor Correction - Korekcja Współczynnika Mocy) ? .W obwodach, którymi płynie prąd zmienny, następuje przesunięcie fazy między napięciem i natężeniem. Aby zmniejszać te straty, w zasilaczach są właśnie montowane układy PFC (pasywne, bądź aktywne). Aktywne PFC (lepsze, wydajniejsze) dostosowuje się do „panujących” w komputerze warunków poboru mocy i odpowiedni dostosowuje do niego współczynnik mocy, przy minimalnym dodatkowym poborze prądu z sieci elektrycznej. Pasywne PFC (mniej wydajne) zwiększa współczynnik mocy o stała wartość, co powoduje tez większy pobór mocy z sieci niż potrzeba go aktualnie naszemu komputerowi.
Dobra spoko zapytam się
To szukamy dalejJeśli się nie powiedzie-bedziemy szukać dalej w oparciu o budżet jaki posiadasz
Powróć do Modernizacje, zakup sprzętu komputerowego i RTV
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości