I czy lepiej kupic w POLSCE czy w USA?Czy sie opłaca.
razor_71 napisał(a):kozacki display do giercyków
fluid napisał(a):razor_71 napisał(a):kozacki display do giercyków
taaaaa a swistak siedzi...
jedyne do czego sie monitor LCD NIE nadaje to sa gry
a to z tej prostej przyczyny ze nie posiada on eleastycznosci w rozdzielczosci jak monitory CRT
matryca monitora LCD zostala WYPRODUKOWANA w jednej konkretnej rozdzielczosci (np. 1280*1024 badz wiekszej...) i w tej jednej rozdzielczosci wyglada cudownie
kazda rozdzielczosc powyzej badz ponizej rozdzielczosci fabrycznej jest uzyskana poprzez SKALOWANIE obrazu a to wiaze sie ze strata jakosci wyswietlania (i to widoczna)
teraz wlasnie dochodzimy do sedna sprawy
pokaz mi kto ma taki komputer zeby uciagnal mu najnowsze gry w rozdzielczosci chociazby takiej jak podalem (inna sprawa ze nei kazda gra pozwala sie wyswietlac w takich wysokich rozdzialkach)
gra sie przewaznie w rozdzielczosciach od 800*600 do 1280*960
a najczesciej w 1024*768 a taka rozdzielczosc na super monitorze LCD wyglada biedniej niz na moim flatronie 17" 775FT (pozdr dla Isil ktory tez ma ten monitorek)
moja rada na koniec
jezeli szukasz monitora do gier to omijaj szerokim lukiem LCD
wydasz kupe kasy a sie ciezko zawiedziesz za takei pieniadze jakie ty chcesz przeznaczyc na monitor mozesz sobie kupic naprawde wypasiony model monitorka CRT z ekranem mysel ze nawet 22"
(ale pewny nie jestem)
nie bede tutaj tlumaczyl i sie rozwodzil nad tym dlaczego monitory LCD to slepa galaz rozwoju monitorow (i niezbyt udana) i dlaczego z niecierpliwoscia czekam az pojawia sei monitory OLED (cuuudo)
bo to nei czas ani nie miejsce na to
pozdr
razor_71 napisał(a): nieco przechwaliłem te monitory LCD z prostej przyczyny płacą mi za to
fluid napisał(a):razor_71 napisał(a): nieco przechwaliłem te monitory LCD z prostej przyczyny płacą mi za to
tutaj w pracy nie jestes:wink:
na forum mowimy prawde wiec nie ma sensu koloryzowac bo jak widzisz zawsze znajdzie sei ktos kto powie prawde
MUTOPOMPKA napisał(a): Widzę, że ktos tu twierdzi, że LCD ma wiele wad? A jakie to są???
fluid napisał(a):hmm mysle ze dosc jasno je opisalem w swoim poscie
MUTOPOMPKA napisał(a): zakup takiego monitora LCD (i to dobrego) to wydatek powyżej 2000 złotówek.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości