cześć
miałem całe 15 minut na zrobienie tego i napisanie jak to zrobić, więc sory ale nie może być mowy o jakiejkolwiek estetyce
wyszło mi takie coś:

myślę, że po dodaniu cieni i odpowiednim wtopieniu może być podobne do tego z plakatu...
więc:
1. pierwsza warstwa na kolor czarny
2. warstwa druga : robimy ze stocka render, powielamy go , po czym zanaczamy warstwę z rednerem który jest obecnie "na dole" ( ctrl+ lewy click myszą na warstwie ). stosujemy gradient ( od lewej do prawej używając kolorów jakie pasują- u mnie były to zielony, żołty, czerwony ) i ustawiamy na 55% widoczności.
3. warstwa trzecia (powielony render panienki) stosujemy filtr=>pociągnięcie pędzla=> sumi-e, po czym ustawiamy na "ściemnienie" i dajemy około 40% widoczności
4. Nowa warstwa => zastosuj obrazek ( albo shift+ctrl+alt+e) dajemy na rozjaśnianie z kryciem 60%. Dodajemy szum
5. piąta warstwa: Przeciągamy gradient (czarny-przezroczysty) od lewej do prawej tak żeby zaciemnićtą stronę obrazka
6. nowa warstwa jasność/ kontrast i trochę kombinowania
możliwe, że mniej lub więcej opisanych ruchów jest niepotrzebna lub mozna to zrobić inaczej , ale naprawde nie miałem czasu żeby przemyśleć co robię
może cie to naprowadzi na jakiś tor, bo gotowca nie napiszę
pozrdo
Autor postu otrzymał pochwałę
... jak szczeniaki rozrabiają, to przyjeżdzają psy, sukami i często na kogutach gonią im kota...