to znowu ja ze swoim nieszczęsnym kompem

No wiec zacznę może tak. Jak chcę zainstalować jakąś grę najpierw sprawdzam jej wymagania sprzętowe. Także np. dam wam grę NBA 08 w wymaganiach sprzętowych czytam:
- Kod: Zaznacz wszystko
Wymagania sprzętowe:
Pentium III 1.3 GHz (Vista Pentium 4 2.4 GHz), 512 MB RAM, [b]karta grafiki 64MB (GeForce 3 lub lepsza), [/b]3.8 GB HDD, Windows 2000/XP/Vista.
Najbardziej interesuje mnie pogrubiona część tego tekstu, ponieważ z resztą sprzętową wydaje mi się że nie ma problemu, ponieważ posiadam procesor 2.0 GHz, prawie 1GB RAM Windows XP. A problem wydaje mi się, że tkwi w karcie graficznej. Wyczytujemy z tego, że gra chodzi na karcie graficznej 64 MB, a jednak nie jestem pewny w 100 % że ta gra uruchomi się na moim komputerze. Tej gry NBA 08 jeszcze nie instalowałem, ale mówię tak na przykładzie innych instalowanych przeze mnie gier. Licznym skutkiem prawdopodobnie złej karty, było podczas uruchomienia danej gry czarny obraz. Moja karta graficzna to nVIDIA GeForce4 MX 440. Posiadająca 64 MB. Jak widać w wymaganiach sprzętowych NBA 08 widać, że gra powinna chodzic na karcie GeForce 3 lub lepszej. Także nie wiem, czy mam instalować tę grę i czy ona uruchomi się na moim komputerze

Proszę o jasną odpowiedź i proszę mi wyjaśnić czemu jak w innych grach są takie same wymagania jak na przykładzie opisywanej gry nie mogę odpalic jej na swoim komputerze

A drugą prośbą jest odpowiedź jakie fajne gry mogą mi pójść na moim statku