kemot301 napisał(a):Do tego możesz użyć Partition Magic-a
To jest zły pomysł..... A dlaczego? Bo Marquss nie wie nic o formatowaniu, a Ty chcesz mu zapodać partition Magica... Oj... a jak źle zapuści i wykasuje sobie wsio???kemot301 napisał(a):Do tego możesz użyć Partition Magic-a
MUTOPOMPKA napisał(a):To jest zły pomysł..... A dlaczego? Bo Marquss nie wie nic o formatowaniu, a Ty chcesz mu zapodać partition Magica... Oj... a jak źle zapuści i wykasuje sobie wsio???kemot301 napisał(a):Do tego możesz użyć Partition Magic-a
NI ETRZEBA ROBIĆ FORMATA POZOSTAŁYCH PARTYCJI...Skoro masz płytkę instalacyjną XP, zapuszczasz, potem (o ile nie masz innych urządzeń do dodania) wciskasz F8, potem system Sam Ci zaptoponuje, że znalazł poprzednią instalkę i będzie Ciebie pytał co zorbić:Marquss napisał(a):o formacie mam podstawy tylko sie pytam bo zawsze trzeba bylo fromata pozostalyhc partycji robic bo zmienialem pojemnosci przy wyborze i chcialem miec pewność pod rugie mam XP wiec jakos nie zabardzo to ztrobie dyskietka ale mam plyte XP wiec spoko poradze sobie teraz
Kikasz enter i będziesz miał możliwość wybory partycji, na której będziesz instalował system (możesz także ją sformatować) z poziomu instalki.
PS. Jaką masz instalkę WinXP?
ixi100 napisał(a):bo jak ma XP-ka to jak zrobi format :C to skasuje sobie cały D:
ixi100 napisał(a):Wszystko ślicznie pięknie napisane ale niewiadomo lub może nie doczytałem jaki system ma gość .........
bo jak ma XP-ka to jak zrobi format :C to skasuje sobie cały D:
pod DOSem nie widać partycji NTFS ....... w takim wypadku ratuje tylko partiton magic pod dosa
jeśli nie ma partycji NTFS tylko FAT32 to bez problemu można zastosować
FORMAT C:
Marquss napisał(a):C D i E C ma 20gb D 20 gb i e 40 gb
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości