adashko napisał(a):jeszcze na żadnym screenie ani filmiku nie było ani Polski ani Ukrainy
Na jakimś screenie widziałem bandę na stadionie "Kyiv"

adashko napisał(a):jeszcze na żadnym screenie ani filmiku nie było ani Polski ani Ukrainy
Mikou@j napisał(a):stadiony prezentują się zacnie
Piłkarze reprezentacji Niemiec kilka miesięcy temu zaprezentowali podstawowe stroje na Euro 2012. Rezerwowy komplet został pokazany w czwartek. Po kilkunastu latach przerwy wyjazdowe trykoty znowu są... zielone.
Zielony koloru rezerwowych koszulek reprezentacji ma przede wszystkim nawiązywać do triumfu w mistrzostwach Europy w 1972 roku. Wówczas Niemcy zdobyli swój pierwszy w historii tytuł najlepszego zespołu Starego Kontynentu.
biernas napisał(a):Pojawiają się gejpleje, tutaj jeden z klocka :
UEFA EURO 2012 X360 Gameplay
Mikou@j napisał(a):Ja już postanowiłem, że nie kupuje na razie. Po imprezie cena spadnie na pysk pewno i wtedy kupię.
Michał22 napisał(a):chodzi Wam o brak orzełka i znaczka nike? czy o co?
40 procent drużyn występujących w dodatku DLC UEFA Euro 2012 nie posiada oficjalnych strojów, a wielu zawodników ma nieprawidłowe nazwiska.
Wśród nielicencjonowanych drużyn znaleźli się współgospodarze z Ukrainy, a także między innymi reprezentacje narodowe Walii, Słowacji, Estonii, Białorusi i Macedonii.
EA tłumaczy tę wpadkę „względami biznesowymi wynikłymi z ograniczonego rynku oraz niewystarczających środków”.
Mimo, że dodatek UEFA EURO 2012 dostępny jest na rynku od nieco ponad dwóch tygodni to tak się złożyło, że dopiero wczoraj przyszło mi nieco nad nim przysiąść i zapoznać się z jego możliwościami. Pomijając już kwestię nieszczęsnych licencji a raczej ich braku w wielu przypadkach, liczyłem na to, że turniej który rozegram Polską reprezentacją będzie dobrą wróżbą na nadchodzącą imprezę.
Okazało się jednak, że ani ze mnie pierwszej klasy selekcjoner ani sama gra nie była na tyle łaskawa, żeby pomogła mi zrealizować to o czym marzą zapewne tysiące rodaków. Wydawać się mogło, że porażki z Grecją (0:1) oraz Rosją (1:2) przekreślają szansę Polaków na awans z grupy. Los jednak chciał, że nadzieja wciąż się tliła. Wszystko za sprawą układu wyników jakie padły w poszczególnych meczach.
Przed meczami Polska- Czechy oraz Rosja - Grecja sytuacja wyglądała następująco:
1. Rosja - 6 pkt (5-3)
2. Czechy - 3 pkt (3-3)
2. Grecja - 3 pkt (1-1)
4. Polska - 0 pkt (1-3)
Nie trudno było policzyć, że przy odrobinie szczęścia i wygranej Rosji nad Grecją oraz zwycięstwie Polski dwiema bramkami nad Czechami, "Biało-Czerwoni" mogli realnie myśleć o awansie. Faktycznie sytuacja się sprawdziła - Rosja pokonała Grecję 2:1... został więc do spełnienia tylko jeden warunek. Kiedy w 83 minucie padła bramka kontaktową dla Czechów (na 1:2) wydawało się, że do awansu zabraknie jednej bramki. Zryw w 92' minucie meczu... paradoksalnie nie powołanego do kadry, Ireneusza Jelenia dał Polsce zwycięstwo 3:1. Wszystko OK !!!
Niestety na drodze Polskiej reprezentacji stanęło coś jeszcze... programiści EA. Jak widać na poniższym screenie mimo, z logicznego z punktu widzenia dowolnego punktu regulaminu rozgrywek, polska drużyna odpadła z EURO 2012. Jakąkolwiek analizę by nie przyjąć nie ma logicznego wytłumaczenia dla takiej sytuacji. Chyba pozostało uznać jedynie, że nasz ulubiony ekspert Jacek Gmoch maczał w tym palce...
O komentarz w tej sprawie poprosiliśmy już przedstawiciela wydawcy...
Po rozegraniu wszystkich meczów w fazy grupowej awansują do ćwierćfinałów z każdej grupy dwie drużyny, które zdobyły najwięcej punktów w grupie. Za zwycięstwo w meczu przyznawane są 3 punkty, za remis – 1 punkt. W przypadku, gdy dwie lub więcej drużyn uzyskają tę samą liczbę punktów, decydują kolejno kryteria określone przez UEFA[38]:
1. liczba punktów uzyskanych w meczach pomiędzy rozpatrywanymi drużynami;
2. różnica bramek w meczach pomiędzy rozpatrywanymi drużynami;
3. liczba bramek uzyskanych w meczach pomiędzy rozpatrywanymi drużynami, jeśli więcej niż dwie drużyny uzyskały tę samą liczbę punktów;
4. różnica bramek, biorąc pod uwagę wszystkie mecze w grupie;
5. liczba bramek uzyskanych we wszystkich meczach grupowych;
6. współczynnik UEFA z eliminacji do mistrzostw Europy w piłce nożnej 2008, eliminacji do mistrzostw świata w piłce nożnej 2010, eliminacji do mistrzostw Europy w piłce nożnej 2012 oraz z mistrzostw Europy w piłce nożnej 2008, mistrzostw świata w piłce nożnej 2010;
7. zachowanie drużyn pod względem fair play (w finałach mistrzostw);
8. losowanie.
adashko napisał(a):Proste, ale nie dla programistów EA
kajtekjr napisał(a):1. liczba punktów uzyskanych w meczach pomiędzy rozpatrywanymi drużynami;
kajtekjr napisał(a):2. różnica bramek w meczach pomiędzy rozpatrywanymi drużynami;
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości