mam problem z drukarką bo nie chce mi drukować i nie wiem co jest powodem, jedynie wyskakuje mi taka informacja że mam cos zużyte ale nie wiem co i mam się skontaktować z serwisem

Marcinus13 napisał(a):Prawdopodobnie zapełnił się zbiornik na zużyty tusz.
Epsony i Canony mają takie "zabezpieczenie" polegające na tym, że każda wydrukowana strona jest zliczana, a po osiągnięciu limitu pokazuje się to, co Tobie. Licznik przechowywany jest w pamięci EPROM drukarki i mozna go zresetować.
Zajrzyj tu: http://www.printersiam.com/data/DOWNLOAD.HTM i ściągnij sobie programik sscservice
Marcinus13 napisał(a):5 tak, 10 niepotrzebnie
Trzeba też pamiętać, że ten zbiorniczek w końcu rzeczywiście się zapełni i trzeba go będzie wymienić - nie jest to trudne, choć trzeba rozmontować całą drukarkę
Marcinus13 napisał(a):Plastikowe pudełeczko z filcem lub gąbką w środku. Jest gdzieś pod mechanizmami drukarki.
Marcinus13 napisał(a):Nie ma za co.
Ten zbiorniczek trzeba będzie kiedyś wymienić, po tusz się rozleje i będzie bałagan
maxpayne21 napisał(a):ja mam bardzo duzy zbiorniczek i w nim jest gąbka chyba że o innym mówimy mi chodzi o ten zbiorniczek jak drukarka robi czyszczenie to wężykiem spływa tusz do tyłu i tam się to gromadzi wszystko
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości