Otóż od dwóch dni nagle dowolna gra zawiesza się po średnio 1 minucie grania. Wygląda na to następująco:
Zawieszenie jest poprzedzone pojawieniem się fioletowych artefaktów graficznych i po 2-3 sek. zawiecha i słychać przytłumione dźwięku w grze.
Wtedy jedyny ratunek to reset.
Dzieje się tak w każdej grze, starszej, nowsze. Poza tym komputer działa jak najbardziej poprawnie i stabilnie, tylko kwestia gier.
Temperatura w normie. Tyg. temu kombinowałem z kartą graficzną wymieniając pastę termo-przewodzącą zbijając przy tym temp GPU o dobre 20 stopnie.
Aktualnie 55 w spoczynku i 60-70 w stresie. Procesor podobnie.
Sprawdzałem czy przypadkiem źle nie włożyłem do portu karty itd ale wszystko wygląda na w porządku. Z resztą po moim "serwisie" komputer przez tydzień działał bezproblemowo.
Również przeinstalowałem sterownik graficzny oraz przeszukałem tematy pokrewne z moim problemem, ale z racji tego, iż zagadnienie "Zawiesza się gier" itd jest dosyć szeroko pojęte w necie to trudno znaleźć jakąś przydatną wskazówkę oprócz tego co sam wiem.
Liczę na pomoc o tutejszych specjalistów i z góry dziękuje za wszelkie wskazówki, pozdrawiam.