# 01 – wymagana korekta wzroku,
# 01.01 – okulary,
# 01.02 – soczewki kontaktowe,
# 01.03 - szkła ochronne,
# 01.04 - szkło matowe,
# 01.05 - przepaska na oko,
# 01.06 – okulary lub szkła kontaktowe,

filip.ludwik napisał(a):inaczej będziesz mieć okresowe badania albo nawet prawo jazdy na określony czas (nie wiem do końca jak to jest).
 Mam prawo jady ważne na okres 4 lat od egzaminu i po tym okresie muszę iść do uprawnionego okulisty zrobić badanie wzroku (takie samo jak przed przystąpieniem do kursu - 100 zł w plecy, bo mam 2 kategorie) - jeśli będziesz widział na badaniu te literki na tablicy dostaniesz kolejny papierek na 4 albo 5 lat (znane są przypadki wydania bezterminowego) jeśli nie to cie skieruje po nowe okulary/soczewki i ponowne badanie.
 Mam prawo jady ważne na okres 4 lat od egzaminu i po tym okresie muszę iść do uprawnionego okulisty zrobić badanie wzroku (takie samo jak przed przystąpieniem do kursu - 100 zł w plecy, bo mam 2 kategorie) - jeśli będziesz widział na badaniu te literki na tablicy dostaniesz kolejny papierek na 4 albo 5 lat (znane są przypadki wydania bezterminowego) jeśli nie to cie skieruje po nowe okulary/soczewki i ponowne badanie.   

Gazprom napisał(a):Mam +0,25, wiem że to plus, ale zastanawiam się czy okulista przepuści bez okularów. Dodam, że okulary już mam i noszę do komputera.
 Na dal widzisz, a takie badanie czyli tablica z literkami na drzwiach oddalona na X metrów jest na prawo jazdy
 Na dal widzisz, a takie badanie czyli tablica z literkami na drzwiach oddalona na X metrów jest na prawo jazdy 

Gazprom napisał(a):ale zastanawiam się czy okulista przepuści bez okularów
 ).
 ). 

to zależy już od ciebie.
 to zależy już od ciebie.

<=== WWW
 <=== WWW 

Gazprom napisał(a):Czy policjant może wystawić mandat za brak właściwych okularów na nosie?

<=== WWW
 <=== WWW 

kjubus napisał(a):Gazprom, czy przy niewielkiej wadzie wzroku nie bylbys w stanie wcisnac kitu, ze twoje okulary przeciwsloneczne sa zarazem korekcyjne?:P

Gazprom napisał(a):To może od razu w trakcie rozmowy z policjantem powiedzieć, że nie mam okularów, gdyż mam zamiast tego soczewki (czyt. 01.06). Chociaż zawsze może chcieć aby je wyjąć i wtedy robi się nieprzyjemnie.

skowrona napisał(a):Gazprom napisał(a):To może od razu w trakcie rozmowy z policjantem powiedzieć, że nie mam okularów, gdyż mam zamiast tego soczewki (czyt. 01.06). Chociaż zawsze może chcieć aby je wyjąć i wtedy robi się nieprzyjemnie.
jezu mówisz że okulary zacząłeś nosić po wydaniu prawka i tyle

Gazprom napisał(a):Nie bardzo wiem co to zmienia.

Użytkownicy przeglądający to forum: Winston134 oraz 13 gości