Mam trochę głupawe pytanie: na wszystkich stronach, jakie sprawdzałem, jest napisane po prostu: pudełko + instrukcja + płyta z grą. Czy jest może gdzieś podane, ile stron ma instrukcja do gry? Wiem, że głupio to brzmi. Instrukcja do Heroes of Might and Magic 3 i do Diablo 1 i 2 to według mnie wzór do naśladowania: obszerne, ciekawe, pełne klimatycznych ilustracji, a w przypadku Diablo również opowiadań i wierszy. Jest trochę gier, które kiedyś już przeszedłem, ale których już nie mam, mam możliwość ich kupienia i chciałbym wcześniej to wiedzieć. Wnerwia mnie, że coraz częściej instrukcje mają maximum 24 strony, z czego połowę zajmuje spis autorów. Albo że część instrukcji jest w pudełku, a całość na płycie jako pdf. Da się to jakoś sprawdzić? Tylko nie piszcie ,,kup i sam zobacz", bo to właśnie obszerność instrukcji zdecyduje, czy kupię gry, które już kiedyś przeszedłem. Oczywiście w przypadku nowych gier nie stosuję takiego kryterium, choć też lubię wiedzieć, czy gra za 130 złotych ma przynajmniej porządną instrukcję, a nie samo pudełko, płytę i parę kartek. Szczytem wszystkiego był Half-Life 2, w którym ,,instrukcja" zajmowała jedną, pojedyńczą kartkę i Spider-Man 3, w którego 24-stronicowej instrukcji nie opisali wielu rzeczy i musiałem potem sprawdzać, do czego jest dana opcja w internecie. Oczywiście nie spodziewam się, żeby w instrukcji do strategii były wiersze, ale żeby przynajmniej było w niej obszernie i ciekawie opisane, o co chodzi. Mam nadzieję, że potraktujecie to pytanie serio