Patryk5 napisał(a):Witam, probowalem dzisiaj podkrecic procka, i system za ktoryms razem juz "nie wsal" nie wiem dlaczego tak sie stalo, wczesniej tego nie bylo
Patryk5 napisał(a):Musialem instalowac Winde na nowo, a ze mialem stworzone obrazy partycji programem Acronis True Image 8.0 odtworzylem je, wszystko super dziala,
MUTOPOMPKA napisał(a): Rozwaliłeś mnie tym stwierdzeniem
Proste! Któryś z elementów kompa miał już dosyć!
MUTOPOMPKA napisał(a):No to jak? Działa wszystko, czy nie? Skoro robiłeś obrazy partycji, to po co instalowałes system?
Patryk5 napisał(a):Nie wiem co Ciebie tak rozśmieszyło?? Chcialem przez to powiedziec ze wczesniej tez podkrecalem procesor zmieniajac mnoznik miedzy 9x a 10x i podciagajac FSB, ale tym razem zastosowalem sie do rady z innego forum, na ktorym stwierdzono, ze nalezy obnizyc mnoznik na 6x lub mniej i podkrecac FSB, i w ten sposob bede mial okreslone moje max. FSB, potem nalezy zwiekszac mnoznik, pamieci ustawic na 1:1,.... itd. i wlasnie przez to system sie skopal.
A ponieważ nie jest to płytka bootowalna (tak mi się zdaje).Patryk5 napisał(a):Wlozylem druga plytke(ta zz obrazem True Image)do napedu i wciskajac F8 przed zaladowaniem windy wybralem zeby startowal z napedu(ten obraz mial sie zaladowac do pamieci, wkladajac do napedu pierwsza plytke z obrazem partycji mialem po kolei wszystko przywracac przywracac) ale system nie chcial startowac z tej plytki wiec, zainstalowalem Winde, program True Image i przywracalem obrazy. Wiem ze to okrezna droga ale dlaczego system nie chcial wystartowac z plytki, tzn. zaladowac ten program do pamieci???
Patryk5 napisał(a):Dlaczego, bedac teraz na koncie administratora nie moge wejsc na partycje z sytemem, przeciez one nie powinno byc ograniczone
MUTOPOMPKA napisał(a):A jednak widzisz... Jeśli bawisz się w kręcenie i do tego obniżasz mnożnik, potem podkręcasz FSB musisz wiedzieć, że podnosisz także magistrale AGP, PCI i taktowanai kontrolerów! Nie pisali tam o tym na tym innym forum? A napiecie także podnosiłeś?
MUTOPOMPKA napisał(a):A ponieważ nie jest to płytka bootowalna (tak mi się zdaje).
Robiąc kopię zapasową partycji nigdy nie instaluję systemu, ponieważ w Ghoście zgrywam sobie to na opłytki i wypalam je jako bootowalne.
MUTOPOMPKA napisał(a):Wydaje mi się, że jak zainstalowałeś czysty system i wgrałeś obraz partycji C: coś musiałeś namieszać, gdyż ten "czysty system" jakby blokował Ci dojście do konta adminwskiego (tego z obrazu).
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości