Ale od początku:
Córka zainstalowała sobie Minecraft 1.1 i teraz chce jakąś wersję 1.2 Beta ... Próbowałam jej to ściagnąć - odnośników na Google jest wiele , ale nic nie chce się otworzyć...Pojawia się komunikat, że ta wersja nie jest obsługiwana przez system (ma WIN DT 09) albo z kolei inne pobrania otwierają sie przez Adobe Reader i pojawia się info, że plik jest uszkodzony...z różnych źródeł to samo.
W miedzyczasie natrafiłam na jakieś strony oferujące płatne wersje. Nie mam pojęcia co ja ściągałam, myślałam, że to jakaś prymitywna gierka dla niskiej podstawówki, a tu się okazało, że cała infrastruktura ogromna..Ja już nawet jej to kupię, niech sobie te krówki buduje...ale jest tego tyle,że zgłupiałam i nie chcę ryzykować, że nie będzie na tym jej komputerze działało. Są oczywiście fora poświęcone tej grze, ale w pierwszej kolejności pomyslałam o Was - z racji wieloletniej "współpracy"

Moja gorąca prośba:
jak sprawdzić, czy to będzie działalo? jak to wykupić najrozsądniej (jest wiele stron, które mają takie oferty i nie wiem, czy są właściwe...)...po prostu - jak sprawić, żeby to BYŁO i DZIAŁAŁO?
Liczę, że ktoś wie o co chodzi i mnie wspomoże ....
Z góry wielkie dzięki i pozdrowionka!