Lukesh napisał(a):Teoretycznie fundusze mam, ale szkoda mi wyrzucac w bloto, kiedy za mniejsze pieniadze moge miec takiego Unidena - tylko czy bede z niego zadowolony?
jarekpp666 napisał(a):I to nie Uniden jest na Presidencie tylko President na Unidenie
Jak najdłuższy....Według prawa nie można korzystać z radyjek o mocy większej niż 4w,przy zastosowaniu krótkiej anteny bez odpowiedniej dopałki nie uzyskasz dalekiej odległości.W czasach gdy siedziałem czesto na radyjku,na dyżurach na kanale ratunkowym spokojnie na Alan 100Plus i antenie Alan pc 10 łaczyłem się z chatą z 25-30 km bez dopałki..Lukesh napisał(a): konieczny jest az taki dluugi bat?
Lukesh napisał(a):Co powiecie o antence Sirio Ml-145 + wspomniany Uniden 520xl ?
Jednak irytuje mnie to, ze ten sprzecik bedzie przeze mnie uzywany nieco nielegalnie... bo sprzedawca daje tylko jakies ksero homologacji, wiec co mi po tym?
Pawsonek napisał(a):za duzo smieci jak zbiera
Lukesh napisał(a):trzeba bawic sie RF GAINem,
Pawsonek napisał(a):tu kolezka mówi że jest przestrojony na "0" co to ma znaczyć i pisze, że inne pracują w piątkach
Powróć do Modernizacje, zakup sprzętu komputerowego i RTV
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości