Jednak tutaj krótko powiem co i jak, i dlaczego. Gra nie wnosi praktycznie nic nowego prócz poziomów, broni i może lekkiego tuningu engine'u. niestety pod względem graficznym trochę się zawiodłem i sądzę że starsze komputery pociągną grę spokojnie. system gry jest identyczny jak w 1, nic się nie zmieniło. autorzy gry chyba nie starali się niczego wprowadzać. gra troszkę wygląda jak sprzed lat, nie tego się jednak oczekuje od gier które wychodzą w tych latach.
Jest wielki plus tej gry, jej klimat. Jest mroczny i straszny, dzieje się wiele rzeczy. Jak wiadomo, tym razem jesteśmy BIG DADDY. Zatem zmieni się arsenał na znacznie większy. Póki co, aktualnie, mam 4 bronie: wiertło, jakiś pistolet na duże gwoździe, pistolet do hackingu i tzw 'machinegun'. Podobnie zbiera się ADAMa, uwalniając bądź niewoląc dziewczynki, ale także i to zostało lekko zmodyfikowane poprzez zbieranie ADAMa z poległych ciał za pomocą dziewczynki, której wtedy trzeba bronić przez czas pobierania płynu. Plazmidy, choć na razie mam 3, to wątpię by zostały zmienione czy jakieś dodane.

Ogólnie: gdybym kupił tą grę, wyrzuciłbym pieniądze w błoto. wspomniałem już o moich oczekiwaniach wobec dzisiejszych gier. jednak każdy może mieć swoje zdania. gra i tak jest przeze mnie do polecenia. świetna kontynuacja pierwszej części, mroczny klimat i zabójczy arsenał. warto zagrać
W TYM TEMACIE ZAMIESZCZAMY WYŁĄCZNIE INFORMACJE DOTYCZĄCE GRY I DYSKUTUJEMY.
W RAZIE PROBLEMÓW ZAKŁADAMY NOWY TEMAT