Odpowiem Ci tak...Zalezy od egzemplarza jaki trafisz...Nieraz 15-17o letnie autko odzwieczy Ci sie żywotnościa,a 2-3 letnie z salonu bdzie sie je***ć..Mało to słychac o wypadkach gdy nowe,kilkumiesieczne auta musza wracac do serwisów bo coś tam jest felerne;i zrobione nie tak?
Nie ma na to reguły....
Druga sprawa eksploatacja,i koszta.Najnowsza technologia jest tak dziadowsko droga i byle jaka pierdółka kosztuje krocie..Te wielowachacze,wymiany pomp wodnych razem z paskami etc..Technologia lat 90tych i poczatku 2000 jeszcze jest przyjazna ludziom i optymalnie bijaca po kieszeni

Ja jeżdze starym bo starym BMW 520I z '95..nie robie nic-tylko leje..wymieniałem ostatnio wachacze góra/dół i wyszło mi zakup 450zł..Mam o tyle problem bo górne sa aluminiowe,i nie dopasuje ze starszych modeli co ma stalówki--bo jeszcze by wyszło taniej..A powiedziałby ktoś ze Bede Miał Wydatki

A auto zauważ juz 15l

za msc przenosze sie w segment 728-ale rocznik 97..choic kasa jest;wole starsza technologie-ludzką a nie komputerową

Nastepny przypadek...szukałem busika-kupiłem Caravelle z '96 w nowej budzie (skosne lampy),ktos znów napisze-masz kase;kup coś nowszego....Nei,wole starsze ale sprawdzone i w stanie jaki widze-a nie chuchane i 40x kręcone.Silniczek VR6 2,8 140KM jeszcze-stan jak z bajki mimo 16 lat,pasiony jak cholera i oryginalny nalot 160tkm...Po hamowni pokazuje 139KM-o czym tu gadac dalej.Zagazowany sekwencja-przez nas-(nigdy gazu nie miał)bo az sie prosiło,i wcina 14l gazu i nie boje sie górek ani ze mnie zawiedzie..A małym czipem i 700zł dołoze mu 40 kucy i bedzie pełnoprawna skuteczna 180 konna VR6

Dlatego aspekt wyboru auta jest ze tak powiem...hmmmmm...jak utrafisz

Szwagrowi w prezencie ślubnym kupiłem używke 6l temu Chamade 19 '92 sprowadzona ze Szwecji-wersja nordic...Uwierz mi ze do tamtego roku gdy niestety dzik zakonczył zywot auta;kumpel mechanik był w szoku jak wymieniał spalony regulator napięcia i był na nim datownik '92...Autko było bezobsługowo/bezawaryjne...
Heh...Hgw czy kupione od naprawde dobrego własciciela (bezposrednio od handlarza znaczy sie) czy sie odwdzieczyło sercem bo szczerze dane było
Ja tam zawsze bede za technologią lat 90-02
PZDR