TankiOnline - gra przeglądarkowa o tematyce czołgów.
Od razu wam się nasunie pytanie: Po co TankiOnline skoro mamy WoTa?
Co prawda, to prawda, ale nie zapominajmy, że w TO gramy na przeglądarce i ma mniejsze wymagania.
Osobiście w nią gram i polecam

Autorami gry są nasi sąsiedzi -> Rosjanie ;D
Występuje obecnie 50 serwerów, lecz nie ma znaczenia na którym zaczniesz, bo na każdym będziesz miał swoje wyposażenie.
Po zarejestrowaniu się przerzuca nas do zakładki Battles:

Po lewej -> czat
Na środku -> lista rozgrywek
Po prawej -> informacje na temat danej rozgrywki
Na górze -> Twoja ranga, liczba diamentów (waluta w grze), 2 zakładki oraz Opcje.
Występują 4 tryby gier:
- DeathMatch - wszyscy na wszystkich (rzadko gram, wolę zespołowe tryby)
- Team DeathMatch - występują dwie drużyny (niebiescy i czerwoni). Chodzi o to, aby zabić jak największą liczbę przeciwników w określonym czasie.
- Capture The Flag - znowu dwie drużyny. W tym trybie należy porwać flagę przeciwnika i bezpiecznie przywieźć ją do swojej bazy.
- Control Points - ponownie dwie drużyny. Twoim zadaniem jest przejmowanie specjalnych punktów.
Myślę, że wszystkie tryby są jasne dla was .
Rangi:

Na drugiej zakładce mamy Garaż (garage). Możemy tam znaleźć całe swoje wyposażenie oraz kolorki
Występuje 9 rodzai broni i 7 rodzai kadłubów.
Każdą z nich możemy maksymalnie ulepszyć na m3. Ulepszając, zwiększamy DMG, ilość strzałów na minutę, szybkość, pancerz itd.
Nie będę opisywał całego wyposażenia, bo trochę by mi to zajęło.
Oprócz tego, do dyspozycji mamy jeszcze kolorki. Te droższe posiadają ABS-y przeciwko danym broniom. Warto w nie inwestować, chociaż nie każdy zdaje sobie z tego sprawę.

Jak widać, zamiast listy rozgrywek mamy okienko z swoim czołgiem, Obok informację na temat danego bonusu, wyposażenia, czy barwie.
A pod tym znajduje się lista posiadanego eq oraz możliwego do kupienia
Myślę, że wszystko jest do ogarnięcia. Dodam, że występuję bardzo duża liczba map, które odblokowują się wraz z wbijaniem coraz to lepszej rangi.
Na koniec trochę SS:

rozpoczęcie gry :
zanim rozpoczniecie rozgrywkę macie przed sobą pierwszą misję. a potem się rejestrujecie.
!!!!! UWAGA!!!!!!
ostatnio jest dostępny kod bonusowy który wam daje 500 kryształów na wstępie ( waluta w grze) i "score multiper pass" pomnaża wasz "exp" i szybciej wbijacie rangi + dodałem klucz że od razu jak się zarejestruje to ja będe o tym wiedzieć bo pojawicie się na mojej liście "przyjaciół w grze"
OTO LINK : tutaj na forum nie tolerujemy reflinków - ToServeAndProtect
niestety forum jest nie dopracowane i nie ma opcji wyśrodkowania tekstu więc jest brzydko