Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

problem z procesorem. • programosy.pl

• Ogłoszenie:

problem z procesorem.

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

problem z procesorem.

Postprzez razielms666 20 Sty 2006, 15:52

reklama
Witam. Zakupiłem niedawno procesor celeron 1000ghz. W dniu dzisejszym przyszedł. Niestety po wlozeniu go w socket komputer nie reaguje. Tzn wlancza sie ale po chwili monitor sie wylancza a komputer stoi w miejscu. Wczesniej mialem tez celerona tylko ze 600mhz.
Taktowanie w nowym procku jest w prawdzie wieksze niz w starym ale na allegro znalazlem ta samą płyte głowną z prockiem 1000mhz o taktowaniu jeszcze wiekszym niz ten co ja kupiłem. To byl zestaw wiec raczej i moja płyta tez powinna sobie poradzic. Niestety nie mam instrukcji obsługi do niej.
Jej nazwa to HP Vectra VL400. Na płycie nie widze tez zworków, sa tylko
takie małe przełaczniki, jest ich 5 obok siebie , sa ponumerowane.
Koło 1 i 2 jest napis ON a kolo 4i5 SD. Aha, ten procesor co kupiłem jest nowy, nie śmigany.

Help me!!!
razielms666
~user

Dołączenie: 06 Sty 2006, 17:17
Miejscowość: rzeszow

Re: problem z procesorem.

Postprzez mayk 20 Sty 2006, 15:56

razielms666 napisał(a):Witam. Zakupiłem niedawno procesor celeron 1000ghz. W dniu dzisejszym przyszedł. Niestety po wlozeniu go w socket komputer nie reaguje. Tzn wlancza sie ale po chwili monitor sie wylancza a komputer stoi w miejscu. Wczesniej mialem tez celerona tylko ze 600mhz.
Taktowanie w nowym procku jest w prawdzie wieksze niz w starym ale na allegro znalazlem ta samą płyte głowną z prockiem 1000mhz o taktowaniu jeszcze wiekszym niz ten co ja kupiłem* . To byl zestaw wiec raczej i moja płyta tez powinna sobie poradzic. Niestety nie mam instrukcji obsługi do niej.
Jej nazwa to HP Vectra VL400. Na płycie nie widze tez zworków, sa tylko
takie małe przełaczniki, jest ich 5 obok siebie , sa ponumerowane.
Koło 1 i 2 jest napis ON a kolo 4i5 SD. Aha, ten procesor co kupiłem jest nowy, nie śmigany.

Help me!!!

* - moze ta ma nowszy bios niz ta twoja
Awatar użytkownika
mayk
~user

Dołączenie: 17 Sty 2006, 15:59

Postprzez mafia435 20 Sty 2006, 15:59

Poczekaj na kogoś obczajonego w tych sprawach ja moge tylko sugerowac ale nic mi nie przychodzi do głowy. :(
A koles od którego go kupywałeś był wiarygodny allegrowiczem :?:
Awatar użytkownika
mafia435
~user

Dołączenie: 28 Paź 2005, 13:36
Miejscowość: Żory
Pochwały: 79

Postprzez razielms666 20 Sty 2006, 16:05

Raczej tak, mial okolo 67 pozytywów, 0 negatywów. Widac po tym procku ze nigdy nie był uzywany.

A jakbym zaktualizował BIOS to była by szansa ze bedzie działał.
Asus A8N-E[s939] , Athlon 3000+, Radeon x1600Pro, 1024 Kingston Dual, HDD 80GB SATA2
razielms666
~user

Dołączenie: 06 Sty 2006, 17:17
Miejscowość: rzeszow

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości