Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
problem z explorer.exe • programosy.pl

• Ogłoszenie:

problem z explorer.exe

Wszystko odnośnie systemów z rodziny Microsoft

problem z explorer.exe

Postprzez owen777 19 Kwi 2006, 23:50

reklama
Witam. Ostatnio podczas korzystania z komputera czasami wyświetla mi się okienko o błędzie programu explorer.exe i pisze, że jakaś tam wartość ( często się zmienia) nie może być np. 'written' ( też się zmienia). I jak nacisnę cokolwiek na tym komunikacie to mi się ten proces wyłącza i musze go włączać przez menedżera zadań... W dodatku jeszcze częściej wyświetla mi się też okienko o błędzie tego procesu, ale się pyta czy wysłać raport do microsoftu. Nie mam pojęcia co może to powodować...

Przykład :

explorer.exe - Błąd aplikacji

Instrukcja spod "0x77f53207" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x642e6e6f". Pamięć nie może być "written".

Kliknij przycisk OK, aby przerwać działanie aplikacji
Kliknij przycisk Anuluj, aby rozpocząć debugowanie programu
owen777
~user

Dołączenie: 19 Kwi 2006, 23:36

Postprzez gieniek 20 Kwi 2006, 00:36

A może czas na format i reinstall??? Bo wątpie żeby ten problem daloby sie tak po prostu rozwiązać. Jesli masz dlugo system to spróbuj oczyścić rejestr ze zbędnych smieci. Tak poza tym to explorer.exe to jeden z najwazniejszych plików w systemie. moze czas na wiossenne porządki?
gieniek
~user

Dołączenie: 17 Kwi 2006, 21:52
Miejscowość: Olsztyn
Pochwały: 2

Postprzez Hellfire 20 Kwi 2006, 00:40

Wedle mnie uwalone RAM-y;
Ja mam identycznie i po tescie okazalo sie ze jedna kosc pamięci jest uszkodzona.
Tutaj linkuje programik do przetestowania RAM-ów - zapusc na kilka godzin - chociazby jeden error oznacza ze RAM-y sa uszkodzone i nadaja sie do wymiany.

MemTest:

http://www.hcidesign.com/memtest/MemTest.zip

Pozdro!
<rotfl>
Awatar użytkownika
Hellfire
~user

Dołączenie: 04 Sty 2006, 18:24
Miejscowość: Kluszkowce
Pochwały: 162

Postprzez gieniek 20 Kwi 2006, 00:45

zetor Fakt to też możliwe
Czemu mi SB wylączyliscie??
gieniek
~user

Dołączenie: 17 Kwi 2006, 21:52
Miejscowość: Olsztyn
Pochwały: 2

Powróć do System Windows

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości