Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

komputer - awaria?! • programosy.pl

• Ogłoszenie:

komputer - awaria?!

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Komputer - awaria?!

Postprzez -maro- 12 Mar 2006, 19:35

reklama
Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać.
Mój bratanek ma jakiś starszy komp. P II i coś się stało że nie chce się uruchomić system to znaczy po włączeniu i testach pokazuje się komunikat:

"Invalid system disc
Replace the disk, an the press any key"

Ma na nim zainstalowany chyba Windows ME

Czy coś można na to poradzić?

Dodam tylko, że niezbyt jestem obeznany w technice komputerowej więc jeżeli to możliwe to bym prosił o "łopatolocziczne" wyjaśnienie.
-maro-

Postprzez Hellfire 12 Mar 2006, 19:39

A moze po prostu nie wyjął dyskietki ze stacji dyskietek? :)
<rotfl>
Awatar użytkownika
Hellfire
~user

Dołączenie: 04 Sty 2006, 18:24
Miejscowość: Kluszkowce
Pochwały: 162

Postprzez DeadOrAlive 12 Mar 2006, 19:39

Sprawdź czy w nie ma dyskietki w napędzie.....
Awatar użytkownika
DeadOrAlive
~user

Dołączenie: 02 Cze 2005, 19:58
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Pochwały: 511

Postprzez jeff 12 Mar 2006, 19:40

zły dysk - zobacz w Biosie z jakiej partycji lub dysku startuje komp
jeff

Postprzez -maro- 12 Mar 2006, 19:54

nie ma dyskietki ni płyty

co do biosu to weszłem w bios, ale jka wspmniałem wcześniej nie jetem w tym wogóle obeznany i nie wiem gdzie tego szukać :oops:
-maro-

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 27 gości