Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

fedora core 5 + nowy kernel • programosy.pl

• Ogłoszenie:

fedora core 5 + nowy kernel

Dyskusje i problemy z Unix'ami

Fedora Core 5 + nowy Kernel

Postprzez niedzwiadunio 29 Sie 2006, 13:34

reklama
= utrata dźwięku :| Grzebe i grzebe i nie wiem co jet nie tak... Po zamontowaniu nowego kernela straciłem dźwięk... tzn linux teoretycznie go odtwarza, ale niestety nic nie słychać. Mam karte Creative SB Live! 24bit... Co może być powodem i jak sie tego pozbyć by dźwięk normalnie był słyszalny... ? :roll:
Niedzwiadunio
niedzwiadunio
~user

Dołączenie: 24 Sty 2006, 17:33
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza

Postprzez seg fault 29 Sie 2006, 20:09

kernel pewnie jakis gotowy a nie kompilowany przez ciebie? i alsa w kernelu a nie oddzielnie?
sprawdzales alsamixerem czy dzwiek nie jest wyciszony? zadnych errorow nie ma tylko cisza i wyglada jakby mialo grac? (np equalizer w xmms sie porusza?)
sprawdz czy z roota tez cisza. ewentualnie zrob jeszcze raz alsaconf...

(ogolnie to polecam oddzielna alse zamiast ta wkompilowana w kernel)
A Linux machine! Because a 486 is a terrible thing to waste! -- Joe Sloan
Awatar użytkownika
seg fault
~user

Dołączenie: 11 Kwi 2006, 20:31
Miejscowość: /dev/random
Pochwały: 49

Postprzez niedzwiadunio 29 Sie 2006, 23:34

Alsa wkompilowana w kernel... Mixer, wszystko sprawdzałem... dźwięk jest odtwarzany, ale go nie słychać.. w mixerze wszystkie sówaki na maximum... i nie wiem co może być nie tak... Teraz jestem na windzie i dźwięk jest.. czyli z głośnikami wszystko ok. Przy starym kernelu teraz eż nie ma... po zamontowaniu nowego... wszystkie urzadzenia ustawione na max głośności, dźwięk odtwarzają a z głośników cisza...
Niedzwiadunio
niedzwiadunio
~user

Postprzez seg fault 30 Sie 2006, 12:56

jesli sam kompilowales ten kernel to sprawdz czy na pewno wszystko wkompilowales z alsy, co jest ci potrzebne.

z roota tez nie gra?? sprawdz jakims aplay'em

jesli nie gra to sprobuj od nowa alse skonfigurowac za pomoca alsaconf, potem ustaw od nowa glosnosc w alsamixerze
A Linux machine! Because a 486 is a terrible thing to waste! -- Joe Sloan
Awatar użytkownika
seg fault
~user

Dołączenie: 11 Kwi 2006, 20:31
Miejscowość: /dev/random
Pochwały: 49

Postprzez niedzwiadunio 30 Sie 2006, 20:17

Ok, mam, juz wszystko sprawmie smiga:)
Niedzwiadunio
niedzwiadunio
~user

Powróć do System Linux / Unix

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości