Witam, nie wiem czy piszę w dobrym dziale, więc jeśli nie to sorry. Mam problem z kodekiem WMV3, nie mogę odtworzyć kilku filmów ponieważ wyskakuje mi że brak tego kodeka, próbowałem go ściągać ale nic z tego, co mogę jeszcze zrobić? Da się coś z tym zrobić?
Używam, ALLPlayer, Winamp, i Windows Media player (nie wiem jak się to nazywa dokładnie na Windows 7). kodeki nie wiem jakie mam, ściągałem coś przez ALLPlayer i niby wszystko miało być ok, ale nie jest.
Odinstaluj wszystkie kodeki jakie masz zainstalowane na komputerze , oraz ALLPlayer-a i Winampa.Przeczyść rejestr systemowy z wadliwych wpisów CCleaner -em , następnie restart kompa . Teraz zainstaluj K-Lite Codec Pack 7.1.0 Full - powinno być OK.
AMD Phenom II X4 955 Black Edit - AsRock 870 Extreme3 /AMD 870/ , HIS Radeon HD 6870 , Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 , 4 GB RAM KINGSTON - HiperX DDR3 , bequiet! PurePower L7 430W 80+ System : Windows 7 Home Premium - 64
Jeśli masz problem z odtwarzaniem filmów zawierających kodek WMV3, istnieją kilka sposobów, które możesz wypróbować, aby spróbować rozwiązać ten problem:
Zaktualizuj odtwarzacz multimedialny: Sprawdź, czy używasz najnowszej wersji swojego odtwarzacza multimedialnego, na przykład VLC Media Player, Windows Media Player, czy inny. Często aktualizacje oprogramowania zawierają nowe kodeki, które mogą rozwiązać problem. tunnel rush