Mam taki problem:
Do komputera nr.1 mam zainstalowany modem neostardy 512. Komputer numer 1 jest połączony siecią wewnętrzną z komputerem numer 2. Zawsze te dwa komputery się widziały. Aby komputer numer 2 chodził musi być włączony komputer 1 - to oczywiste. W ustawieniach komputera numer 1 i 2 mam wpisane te dane:

Zawsze tak było - ostatnio nage coś się zmieniło nie wiem od czego i te dane na komputerze 1 nie chcą się wyświetlać. Więc kliknałem na ikonki komputerów koła zegara i weszedłem w opcje:

Tam zaznaczyłem tą opcje która jest podkreślona na czerwono. Kliknąłem w OK i wyskoczył komunikat:

Następnie wyskoczył kolejny komunikat:

Dałem ok. W tym miejscu uwaga: Po takim ustawieniu komputera 1 gdzie tak zaznaczłem dane - na komputerze 2 internet chodził bez zarzutu. Teraz dodatkowo oprócz tego komunikatu wyżej wyskakuje mi jeszcze jeden komunikat na komputerze 1
[U

Ten komunikat sprowadza mnie do klikniecia w OK i zamkniecia ustawień. Tego komunikatu wczesniej nie było i nie wiem jaka jest przyczyna że on się pojawia. Sprawdziłem internet na drugim kompie numer 2 . Okazało się że komputer 2 pobiera pakiety z wysyłane z komputera 1 ale ich nie wysła. W tym cały jest problem - bo nie mam internetu na kompie 2.
Co trzeba zrobić aby komputer numer 2 wysyłał pakiety do komputtera nr.1.
Ps. Acha na komputerze numer 1 mam cały czas neta tylko na 2 kompie go nie mam. Ktoś pomoże - Tomasz