Moim zdaniem z WoW'em to jest tak:
odkąd wyszedł patch 1.8.0 robiło sie coraz gorzej, co prawda było parę plusów np. większość czarów/questów itd. działała, a wcześniej nie. Jednak pojawiły się dużo większe lagi, przez co trzeba było drastycznie zmniejszyć player cap na serverze (maksymalna ilość graczy na serverze). Na przykład wcześniej było na serverze 50-150 a nawet 200 (rzadko) osób na serverze... to były czasy... (i tak mało, ale to przecież "private servery") to było wtedy gdy jeszcze najnowszy patch to 1.7.0. I tak kiepsko, ale dało się grać (pogrywałem coś koło 1 miesiąca na jednym dobrym serverze - był postawiony na 1.7.0, później zmiana na 1.8.0 i rozsypał się). Teraz to ciągle jest tak: mało graczy (koło 50...), a server i tak full, czyli się nie można zalogować, nawet jak się zaloguje to po jakimś czasie wywali, albo server restart. I co to za frajda, że spotyka się 1 osobę na godzinę... kiedyś to uszło, przy ponad 100 osobach i w miarę bez większych lagów. Może są jakieś dobre servery. Już od sporego czasu się w to nie bawie, ale co pare dni i tak patrze na
www.wowstatus.net żeby zobaczyć czy coś sie zmnieniło. Moje obcowanie z WoW'em ostatecznie się zakończyło gdy pojawił się patch 1.8.0 i gdy kumpel, z którym grałem kupił oryginał i powiedział, że na serverze jest ok 5000-6000 osób... może nie do końca mu wierze, ale to jest możliwe. Jak kto chce to gra, ale jestem pewnien, że się w koncu znudzi... To takie moje krótkie zdanie.