• Ogłoszenie:

Podróż służbowa do wrocławia

Tutaj można umieszczać wszystkie sensowne tematy nie pasujące do reszty działów tematycznych. Siadaj, gadaj, opowiadaj ;)

Podróż służbowa do wrocławia

Postprzez Mieriel Dzisiaj, 09:39

Podróż służbowa do Wrocławia: praca, zdalne calle i relaks (sport, sauna). Jakie macie sprawdzone miejsca?
Cześć wszystkim,

Często jeżdżę do Wrocławia w celach biznesowych i z czasem zauważyłem, że rezerwowanie noclegu w ścisłym centrum (okolice Rynku) to dla mnie więcej stresu niż pożytku. Korki, problem z parkowaniem i miejski hałas za oknem potrafią zepsuć niejednego ważnego calla na Teamsach czy Zoomie.

Ostatnio całkowicie zmieniłem taktykę. Szukam miejsc trochę dalej od centrum, ale z szybkim dojazdem (najlepiej blisko Autostradowej Obwodnicy Wrocławia - AOW) i — co dla mnie najważniejsze — z dobrą infrastrukturą do regeneracji. Po całym dniu spotkań z klientami i ślęczenia przed laptopem, możliwość pójścia na siłownię czy do sauny bez konieczności jazdy na drugi koniec miasta to absolutny game-changer.

Przetestowałem kilka opcji i zauważyłem, że świetnie sprawdzają się obiekty typu aparthostel. Zapewniają prywatność i przestrzeń do pracy, a jednocześnie mają udogodnienia jak w drogich hotelach. Jeśli szukacie dobrej bazy wypadowej, bardzo polecam przyjrzeć się dzielnicy Psie Pole. Jest tam cicho, zielono, blisko do obwodnicy (AOW) i centrum handlowego Korona, a logistyka jest o wiele prostsza.

Mój ostatni "strzał w dziesiątkę" w tamtej okolicy, który idealnie wpisuje się w ten model, to historyczny obiekt Night o'clock. Zatrzymuję się tam głównie dlatego, że jako gość mam darmowy dostęp do ich siłowni, a po długiej trasie w aucie mogę skorzystać z sauny lub masażu (świetna sprawa na spięte plecy). Dodatkowo, żeby nie tracić czasu rano, mają oddaloną o 200 metrów swoją restaurację z bardzo fajnymi śniadaniami i obiadami.

Zostawiam namiar dla osób, które tak jak ja cenią sobie spokój do pracy i zaplecze sportowe w rozsądnej cenie: aparthostel.com.pl (Zaletą jest też to, że budynek jest zabytkowy i ma świetny brytyjski klimat – fajna odskocznia od bezdusznych, sieciowych hoteli).

A jakie są Wasze patenty na wyjazdy służbowe? Wolicie wieczorny zgiełk miasta i hotele w centrum, czy też szukacie cichszych miejsc z siłownią/sauną nieco na uboczu? Dajcie znać, gdzie Wy się zatrzymujecie we Wrocławiu!
Mieriel
~obserwator

Dołączenie: 24 Wrz 2024, 14:02

Powróć do Pog@duchy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości