• Ogłoszenie:

W czym najlepiej tańczyć exotic pole dance

Spolszczenia albo jak kto woli polskie nakładki. Poszukiwane spolszczenia, problemy ze spolszczeniami oraz możliwość dodawania spolszczeń.

Postprzez Rsohar Wczoraj, 12:56

reklama
Hejka! Od kilku miesięcy chodzę na pole dance i teraz chcę spróbować swoich sił w grupie exotic. Słyszałam, że tutaj potrzebne są zupełnie inne buty na wysokiej platformie. Czym się różnią poszczególne modele i jak dobrać wysokość szpilki dla kogoś, kto nigdy w nich nie tańczył? Czy wysokość platformy bardzo utrudnia pierwsze kroki?
Awatar użytkownika
Rsohar
~user

Dołączenie: 13 Maj 2024, 14:20

Postprzez Nozmond Wczoraj, 13:00

Do stylu exotic wysoka platforma to podstawa, bo ułatwia płynne przejścia na podłodze, osłania palce i optycznie wydłuża nogi. Początkujące osoby często boją się tej wysokości, ale prawda jest taka, że kąt nachylenia stopy w platformach jest mniejszy niż w tradycyjnych szpilkach. W efekcie chodzi się w nich i tańczy znacznie wygodniej, bo ciężar ciała rozkłada się bardziej równomiernie. Szeroki wybór dopasowanych modeli znajdziesz na stronie https://heelshub.pl/dance-shoes/pole-dance-heels/ gdzie mają naprawdę stabilne szklanki. Sama zaczynałam od obcasa o wysokości 17 centymetrów i to był idealny wybór na początek. Pamiętaj też, żeby na pierwsze treningi wybrać model ze sznurowaniem lub z dobrym zapięciem na kostce, bo stabilność stopy jest najważniejsza. Z czasem sama poczujesz, kiedy przejść na wyższy poziom i kupić wyższe buty do tańca.
Nozmond
~user

Dołączenie: 17 Sie 2024, 16:07

Powróć do Spolszczenia

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: vahamo oraz 48 gości