• Ogłoszenie:

Karta graficzna zaczyna się psuć?

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Postprzez Nieuk 18 Lip 2011, 13:59

reklama
Witam.
Siedzę sobie przy kompie, przeglądam strony internetowe i raptem zaczynają jakieś paski latać po monitorze, tzn. coś podobnego jak w tv kiedy nie ma sygnału czy coś takiego,
Image
tyle że u mnie na monitorze pojawiło się tylko kilka takich, jedno pixelowe poziome przez cały monitor i był do tego taki dziwny cichy dźwięk. Długo to nie trwało parę sek. potem znowu się pojawiło więc wyłączyłem monitor na parę sekund, włączyłem i już się to nie pokazuje. To monitor mi się psuje czy raczej karta grafiki i czy jest czym się martwić? Komp u mnie pracuje mniej więcej 12h dziennie i nigdy takiego czegoś nie było.
Monitor mam Hyundai 19', coś takiego:
Image
Karta grafiki GeForce 7300GT 256mb, chłodzona jednym wiatraczkiem z obudowy.
Image
Instalowałem przed tym z 15min. kodeki do filmów, ale to chyba nie od tego?
Awatar użytkownika
Nieuk
~user

Dołączenie: 20 Kwi 2010, 20:14

Postprzez floyd5 18 Lip 2011, 15:54

Gdy następnym razem wystąpi taka sytuacja zrób screena (wciśnij klawisz Print Screen i wklej do np Painta). Jeżeli na screenie będzie to widać, to masz problem z kartą, jeżeli nie to z monitorem, ew kablem lub gniazdem na karcie.

Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
floyd5
~user

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 19:41
Miejscowość: Radom/Łódź
Pochwały: 82

Postprzez Nieuk 18 Lip 2011, 22:51

Aha, ok, dzięki :)
Awatar użytkownika
Nieuk
~user

Dołączenie: 20 Kwi 2010, 20:14

Postprzez misiama 19 Lip 2011, 00:13

Takie coś to raczej od monitora, podświetlenie lub połączenie kablowe w środku na którejś z taśm.
misiama
~user

Dołączenie: 17 Sty 2011, 00:22
Pochwały: 1

Postprzez vahamo Dzisiaj, 14:40

This is very educational content and written well for a change. It's nice to see that some people still understand how to write a quality post.! Starzbet

Dodano Dzisiaj, 14:49:
I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my trouble. You are wonderful! Thanks!Nice blog here! Also your web site loads up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol musandam overnight dhow cruise
vahamo
~user

Dołączenie: 19 Lis 2022, 17:16

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 25 gości