Telefon to K310i, kupiłem do niego kabel i po zainstalowaniu oprogramowania chciałem sobie coś tam porobić. Wg zaleceń zainstalowałem MyPhoneExplorer_Setup_1.5.7
niestety przy próbie połączenia się z telefonem (widać ze sprawdza COM1 i COM2 wyskakuje komunikat, że połączenie nie powiodło się i jakieś tam śmieszne zalecenia co zrobić. Robie OK. i wyskakuje komunikat "synchronizacja książki telefonicznej" po czym za chwile

Pomyślałem ok. zainstaluje coś innego więc znalazłem floAt's Mobile Agent Setup i pomyślałem spróbuje. Niestety, przy instalacji wyskakuje jakiś błąd

mam firewalla ale włączyłem możliwość łączenia się z netem tego programu i nic się nie zmienia.
Początkowo podejrzenia padły na kabel, że jest rafiony, ale po podłączeniu do kompa, wyskakuje komunikat "znaleziono nowy sprzęt Sony Ericsson K310i" więc odpowiedź jest jednoznaczna że to nie kabel, i teraz pytanie do szanownego grona userów: Co poradzicie? Jakiś inny program? A może przyczyna leży gdzie indziej?
Z góry dziękuję za pomoc

p.s. dodam ze wszelkie oprogramanie ściągałem ze strony http://myk310.lasyk.net/