Dostaje się je w trakcie grania w Dragon Adventure, za pokonywanie przeciwników. Podam 2 proste przykłady z początku gry:
1)General Tao - w którymś mieście (nie mam "w okolicy" PS2 więc nie moge Ci dokładnie powiedzieć) stoi on sobie walczymy z nim i dostajemy 2 fioletowe kolczyki. Wychodzimy do menu, wybieramy Evolution Z, bodajże Item Fusion (ta opcja na samym dole). W prawym górnym rogu mamy liczbę Z Item Fusion czyli przedmiotow potrzebnych do wykonania fuzji. Jeżeli liczba jest większa od 0 wybieramy kolczyki które dostaliśmy za walkę pojawia nam się YES/NO, wybieramy YES krótka animacja i dostajemy zielony kolczyk General Tao.
2)Great Ape (Oozoaru) Raditz- zielony kolczyk Raditza dostajemy go za pokonanie go w DA natomiast fioletowe Power Ball dostajemy za którąś walkę na Kami's Lookout. Krzyzujemy zielony z fioletowym, po czym kiedy na ekranie wyboru postaci najedziemy na Raditza i wciśniemy R1 pojawi nam się Great Ape Raditz.
Przedstawiłem po 1 fuzji Purple+Purple i Green+Purple. Mam nadzieje, że teraz już wiesz o co chodzi
Pozdrawiam.
EDIT: Zapomniałem dodać, że Z Item Fusion można zakupić w Item Shopie.
I am The Game you don't wanna play me...
I am control no way you can shake me...
I am heavy debt no way you can pay me...