PROGRAMOSY1 (Experci ) : volf,
PROGRAMOSY2 (Zaawansowani) : Amistad18, Łuk@sz, Dr@GuN, mi#, Hunt3R, SER, Cytrus, Anihilator, borek371, mati43, Nerv
PROGRAMOSY3 (Średnio-Zaawansowani) :mikstet, precel_dozy, vicher,kokos, krisu, $prog$, bylu, dkai2218, WIelki, Dewilek, raszteb, P@weł, bylu, qrminator, raszteb, filip.ludwik (FULL)
PROGRAMOSY4 (Zaawansowani-Początkujący) : nevesu, borek371, QpA, pawfer, Rafał123, pcchack
PROGRAMOSY5 (Początkujący) :
Tak jak w temacie szukamy chętnych do gry w Counter-Strike 1.6 Non-steam ( jak dobrze pójdzie to może nawet założymy jakąś ligę lub klan ), no więc na początek małe wyjaśnienie...
Dlaczego założyłem ten temat?
Żeby zbierać ludzi i się umawiać na mecze, a tak właściwie to dla frajdy i zabawy.
Dlaczego właśnie Cs?
Ponieważ każdy może w to pograć gra ma minimalne wymagania sprzętowe i każdemu pójdzie, żeby pograć potrzebne jest kilka rzeczy
1. Counter-Strike 1.6 Nonsteam :
ftp://ftp.snt.utwente.nl/pub/games/halflife/LANVERSION/counter-strike/cs16full_v7.exe
lub
http://cs.rin.ru/download-cs16-non-steam-eng.html
2. Hamachi v. 0.9.9.9 pl
http://files.hamachi.cc/HamachiSetup-0.9.9.9-pl.exe
3. Team Speak 2 Server i Client ( nie obowiązkowe, ale się przyda do komunikacji między zespołami )
http://www.goteamspeak.com/index.php?page=downloads
Nie będę opisywał całego procesu instalacji bo to dziecko zrobi jedyne mogę dać kilka przydatnych porad jak by sobie ktoś nie radził:
1. CS'a radził bym ściągać przez jakiegoś menagera pobierania ponieważ ma on prawie 280MB i w razie czego nie będzie trzeba ściągać od nowa, do tego celu można użyć np FlashGet'a ( podaje kilka link’ów, na wszelki wypadek jak by któryś przestał działać )
FlashGet 1.71
FlashGet 1.71
FlashGet 1.71
FlashGet 1.71
2. Po ściągnięciu tego CS'a odpalamy instalkę, nie martwcie się że nie będzie polskich znaków tylko same ??????????????? po prostu klikacie cały czas "dalej"... ( czasami też podczas instalacji może chcieć klucz, wystarczy wtedy wpisać AAAA-AAAA-AAAA-AAAA )
3. Po zainstalowaniu CS'a przydało by się też zainstalować boty:
Boty do CS 1,6
Zbot
Podbot ( podobno najlepszy )
Podbot potrzebuje
4. Następnie żeby grać po sieci trzeba się podłączyć w Hamachi do serwera....aby to zrobić klikamy:

i wybieramy "Dołącz do istniejącej sieci" i podajemy:
EDIT
W związku z zaistniałą sytuacją dużej ilości chętnych i stworzenia 5 serwerów, zmieniają się zasady rekrutacji......
Nazwa sieci:.....................Hasło sieciowe:....................Kategoria:
PROGRAMOSY1..................programosy ........................Experci
PROGRAMOSY2..................programosy.........................Zaawansowani
PROGRAMOSY3..................programosy.........................Średnio-Zaawansowani
PROGRAMOSY4..................programosy.........................Zaawansowani-Początkujący
PROGRAMOSY5..................programosy.........................Początkujący
PS. przepraszam adminów i modów za kolorowanie i powiększanie tekstu, ale teraz to przynajmniej każdy to przeczyta i nie oleje.....
( może się też tak zdażyć ze najpier będziecie musieli kliknąć ten zielony przycisk w dolnym lewym rogu, żeby się podłączyć do hamachi a potem wybrać serwer, po pierwszym podłączeniu wystarczy już kliknąć tylko ten zielony, automatycznie będzie podłączał was do PROGRAMOSY...
5. Następnym krokiem ( choć nie obowiązkowym, ale jak już pisałem bardzo umilającym grę ) jest Instalacja Team Speak 2, instalujemy Clienta i Serwer. ( jak będą 2 drużyny to z każdej jedna osoba założy serwer a reszta ekipy będzie siędo niej dołączać )
Aby założyć serwer wystarczy uruchomić TS2 Serwer, który się zminimalizuje na pasek zadań.
Aby się dołączyć do istniejącego serwera należy włączyć TS2 Client:
-po uruchomieniu Clienta przechodzimy do menu "Connection" i wybieramy opcje "Quick Connect". Wpisujemy tutaj "IP tego który założył serwer" w polu "Server address" oraz swoją ksywkę w polu "Nickname" a następnie wybieramy "Connect".
Ustawienia dźwięku w TS2
W systemie Windows możesz skonfigurować głośność dźwięków w tym mikrofonu. W tym celu przejdź do "Menu Start" -> "Programy" -> "Akcesoria" -> "Rozrywka" -> "Regulacja głośności"
( Może się zdarzyć że nie ujrzymy na panelu suwaka Mikrofonu (Microphone), wtedy należy wejść w "Opcje" i wybrać "Właściwości", gdzie zaznaczamy Mikrofon (Microphone). Najlepiej tutaj ustawić suwaki na samą górę, zarówno w nagrywaniu jaki i w odtważaniu )

W programie TeamSpeak możemy ustawić sposób aktywowania mikrofonu. Mamy do wyboru dwie opcje ustawiane poprzez menu "Setting" -> "Sound Input/Output Setting". Opcja "Voice Activiation" (standardowo ustawiona) powoduje że mikrofon się włącza gdy zaczynamy coś mówić. Możemy manipulować suwakiem poziom czułości gdzie kraniec "whisper" oznacza największą czułość aż do ciągłego włączenia mikrofonu, natomiast kraniec "shout" oznacza mniejszą czułość aż do całkowitego wyłączenia mikrofonu włącznie.

Możemy też wybrać opcje "Push to talk" czyli zdefiniować klawisz na klawiaturze którym będziemy włączać mikrofon. Klawisz definiujemy poprzez przycisk "Set", opcja ta jest szczególnie przydatna w grach. W tej zakładce możemy tez jeszcze przetestować kodeki dźwięku poprzez użycie pętli zwrotnej poprzez opcje "Avtivate local test mode".
Pozostałe opcje
Pozostałe opcje znajdują się w "Setting" > "Options", gdzie najpierw pojawia się zakładka "Sound Devices". Może się zdarzyć że będziesz musiał zmieć standardowe ustawienie "Direct Sound" w polu "Sound Drvier" na "Wave", jeśli nie będziesz słyszany.

W zakładce "Sound Notifications" możesz poustawiać poziom głośności komunikatów wypowiadanych przez program.

W zakładce "Bandwidth", możemy ustawić ograniczenia przepustowości, oddzielnie dla obu kierunków przepływności czyli Upload i Download. Domyślnie nie ma włączonych ograniczeń pasma.

W ostatniej zakładce o nazwie "Other" znajduje się pole "Default guest nickname", gdzie wpisujemy swoja ksywkę.

6. no i na sam koniec pozostaje nam się podłączyć do serwera w CS'ie, odpalamy grę> wybieramy Find Serwers> zakładka LAN> i klikamy refresh> zaznaczamy serwer i connect..... ( przed podłączeniem się do serwera możemy jeszcze w options ustawić swojego nicka i kilka przydatnych opcji )
Szukamy także serwera (nie musi być to komp działający 24 h na dobę tylko ktoś kto chętnie z nami pogra i to on założy serwer). Jeżeli chcesz założyć serwer i nam pomóc to napisz szukamy łącza przynajmniej 1024Kb/s lub lepiej ( Neo 512 już mamy ).
( także w internecie znalazłem coś takiego, ale na ile jest to prawda to nie wiem )
128K uplink = 4 players
256k uplink = 7 players
320k uplink = 9 players
512k uplink = 14 players
768k uplink = 21 players
1024k uplink = 28 players
1140k uplink = 32 players (max for HLDS)
No i na sam koniec wracając do tematu, tak jak już pisałem szukamy chętnych aby pograć lub nawet założyć ligę, na razie mamy :
< będę dopisywał chętnych, lub sami będziecie się dopisywać wedłóg tego nowego schematu >
EDIT
stworzyłem nowy formularz:
Nick w CS :
W jakie dni i godziny możesz grac :
Jakie masz łącze :
[Ile grałeś w CS'a i na jakim poziomie siebie oceniasz :
Do którego serwera chcesz się dołączyć:
PROSIŁ BYM O EDYTOWANIE SWOICH WCZEŚNIEJSZYCH POSTÓW>>>>>
POMOŻE MI TO W PRZYDZIELENIU I DOPISANIU WAS DO DANEGO SERWERA W MOIM PIERWSZYM POŚCIE...
PS. przepraszam adminów i modów za kolorowanie i powiększanie tekstu, ale teraz to przynajmniej każdy to przeczyta i nie oleje.....
według tego nowego schematu podam przykład:
Nick w CS : amistad18
W jakie dni i godziny możesz grac : w sumie to obojętnie, jedyne co to niedłógo matura więc na jakiś czas granie raczej odpada
Jakie masz łącze : Neostrada 128Kb/s
Ile grałeś w CS'a i na jakim poziomie siebie oceniasz : grałem z ok 1miesiąc z 2 kolegami po LAN'ie, ale niestety oni nie mogli mnie dogonić, może tutaj będzie lepsza konkurencja

Do którego serwera chcesz się dołączyć: Programosy2
Prosił bym żeby się trzymać tego tematu i nie robić tutaj burdelu

W tym pomyśle i pisaniu tego tematu pomagali mi Łuk@sz, nevesu i vicher, za co im również bardzo dziękuję....
Jak by ktoś miał jakieś pytania to do mnie na PW lub do Łuk@sz'a....